Skandal na EP – Turčin ujeo srpskog rvača za rame! VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 00:39

Skandal na EP – Turčin ujeo srpskog rvača za rame! VIDEO

Skandalozna scena na Evropskom prvenstvu u rvanju u Gruziji – srpski predstavnik Georgi Tibilov ujeden je za rame usred borbe protiv Turčina Kerema Kamala.

Naime, Kamal je konstantno nesportski komunicirao sa Tibilovim, a posebno sa sudijama kod kojih je redovno protestovao.

Borba je bila "usijana", a na kraju ju je dobio rvač pod zastavom Srbije.

Na putu ka tunelu je Turčin nasrnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Tibilova, pa su se umešali redari i sprečili veći sukob.

Tek posle meča je otkriveno da je Kamal ujeo Tibilova za rame tokom borbe.

"Uložili smo prigovor delegatu takmičenja Teodorosu Tomakosu iz Grčke i navode potvrdili slikama i video snimkom. Tomakos je doneo odluku da se turski rvač diskavilifikuje sa prvenstva i pokrenut je postupak pred disciplinskom komisijom Svetske rvačke federacije. Ceo život sam u rvanju, a ovakvo ponašanje nisam video. Meč je trajao 18 i po minuta, kao tri „normalna”, sve zbog ponašanja turskog rvača. Svaka čast Tibilovu šta je sve izdržao i na strunjači i posle meča", izjavio je selektor Srbije Milorad Dokmanac, a prenosi "Žurnal".

Podsetimo, Tibilov je Kamala savladao i u aprilu prošle godine, u Zagrebu kada je osvojio bronzanu medalju.

Za isto odličje u kategoriji do 60 kilograma se ove srede u Tbilisiju borio protiv Sadika Lalajeva, ali je izgubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.