Kacmarek i Valkenhorst pobednici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2012, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacmarek i Valkenhorst pobednici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku

NOVI SAD -

CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2012, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vip mobile, završeno je danas nakon uzbudljivog finalnog meča, u kome je nemački tandem Tomas Kacmarek/Alekander Valkenhorst savladao češki dvojac Jan Hadrava/Robert Kufa rezultatom 2-0 (21-16, 21-18), i tako završio turnir bez ijednog poraza. Treće mesto pripalo je Špancima, timu Markos/Garsija.

Novi šampioni CEV Masters turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su osvojili su novčanu nagradu od 5.000 evra i ukupno 600 bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Drugoplasirani tim osvojio je novčanu nagradu od 3.750 evra i 540 poena, dok tim sa trećeg mesta odlazi kući sa 2.625 evra i 480 poena. Vip mobile obezbedio je nagradni fond od čak 25.000 evra za ovaj turnir.

Nakon petodnevnog sportskog spektakla, na vrelom pesku Štranda održana je i završna ceremonija dodele nagrada na kojoj su predstavnici Evropske odbojkaške konfederacije, Odbojkaškog saveza Srbije, kompanije Vip i Gradskog zelenila Novi Sad uručili medalje, pehare i čekove najboljim timovima.

Ove godine, boje Srbije na Evropskom prvenstvu branile su 4 ekipe. Najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri ostvarili su Novosađani Stefan Basta i Igor Tešić zauzevši 7. mesto u finalnom plasmanu i vrednih 300 poena na CEV rang listi.

Nakon uspešno organizovanog prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Srbija Masters 2011 i dva CEV Čelendžer turnira, 2009. i 2010. godine u organizaciji kompanije Vip i Odbojkaškog saveza Srbije, naša zemlja i Novi Sad su ovog leta ponovo bili domaćini jednog od samo četiri renomirana turnira CEV.

U nastavku sezone bičvoleja očekuju nas turniri u Kladovu (13-15. jul), Kanjiži (20-22. jul), Baču (3-5. avgust), Bačkoj Palanci (10-12. avgust), a zatim ponovo u Novom Sadu (17-19. avgust).

Finalni turnir Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku biće održan u Beogradu od 31. avgusta do 2. septembra, kada ćemo imati nove šampione i šampionke Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spektakularno finale Evropskog prvenstva u odbojci na pesku

Izvor: Economy.rs, 08.Jul.2012

CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2012, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vip mobile, završeno je danas nakon uzbudljivog finalnog meča, u kome je nemački tandem Thomas Kaczmarek/Alexander Walkenhorst savladao češki dvojac Jan Hadrava/Robert Kufa...

Nastavak na Economy.rs...

Nemci najbolji na `Štrandu`

Izvor: B92, 09.Jul.2012, 00:35

Tomas Kačmarek i Aleksandar Valkenhorst iz Nemačke, pobednici su turnira EP2012. u odbojci na pesku - "Novi Sad Masters 2012"...Turnir je održan na novosadskom `Štrandu`, a Kačmarek i Valkenhorst su u finalu savladali Jana Hadravu i Roberta Kufu iz Češke sa 2:0, po setovima 21:16 i 21:18...U meču...

Nastavak na B92...

Nemci pobednici turnira na Štrandu

Izvor: Novine novosadske, 09.Jul.2012

Nemci Tomas Kacmarek i Alekander Valkenhorst pobednici su CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku koje je tokom vikenda odigrano na Štrandu.. . Oni su u finalu savladali Čehe Jana Hadravu i Roberta Kufa sa 2:0, po setovima 21:16 i 21:18 i tako završili turnir bez ijednog poraza. Treće mesto pripalo...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.