Sjajan dan srpskih atletičara na Prvenstvu Evrope

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan dan srpskih atletičara na Prvenstvu Evrope

Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Tatjana Jelača plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u atletici koje se održava u Cirihu, a Emir Bekrić i Miloš Raović u polufinale u svojim disciplinama.

Kolašinac je bacio kuglu u drugom pokušaju 20 metara i 15 centimetara. Norma je bila za 5 centimetara kraća, a borba za medalje na programu je večeras od 19.34h.

Terzićeva je u svojoj kvalifikacionoj grupi na 1.500 metara imala drugo vreme, a iz svake grupe u finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su se plasirale po četiri najbolje takmičarke. Finalna trka na programu je u petak od 19.25 časova.

Jelača je prvim hicem u bacanju koplja, od 60,26 metara, izborila finale, a imala je ubedljivo najbolji rezultat. Norma za finale u toj disciplini bila je 57,50 metara. Finale je u četvrtak od 20.40h.

Emir Bekrić je bio odličan u kvalifikacijama na 400 metara s preponama i bez većeg napora izborio plasman u polufinale. Polufinalne trke su na programu u sredu sa početkom u 17.55 časova, dok je finale u petak uveče.

U polufinale je prošao i Miloš Raović na 400 metara. Polufinale je na programu sutra u 18.45h.

Tamara Marković nije uspela da se plasira u polufinale trke na 400 metara. Ona je u kvalifikacijama zauzela peto mesto u svojoj grupi rezultatom 53,41 sekundi.

U 20h počinju kvalifikacije u skoku u dalj, u kojima nastupa Ivana Španović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE…Sjajan start Srba na EP u Cirihu!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2014

Na otvaranju Evropskog prvenstva u Atletici, svo četvoro srpskih atletičara koje je učestvovalo izborilo je plasman u finale ..Srpski atletičari sjajno su otvorili Evropsko prvenstvo u atletici. Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Tatjana Jelača i Emir Bekrić izborili su plasman u finale...Prvi je...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.