Siniša Mali: Beograd će biti odličan domaćini EP u atletici 2017.

Izvor: Blic, 07.Mar.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Beograd će biti odličan domaćini EP u atletici 2017.

Gradonačelnik Siniša Mali svečano je danas otvorio konferenciju u Pragu, na kojoj je Grad Beograd predstavljen kao grad domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine, a koju su organizovali Atletski savez Srbije i Turistička organizacije Beograda.

Prezentacija grada Beograda je održana u okviru Evropskog dvoranskog prvenstva u ovom sportu koje se upravo održava u Pragu.

Mali je čestitao domaćinima Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizaciji takmičenja i istakao da mu je velika čast što će u ime grada Beograda sutra preuzeti zastavu za sledeće evropsko prvenstvo u ovom sportu koje će biti održano u srpskoj prestonici.

- Srbija je zemlja sporta, a Beograd se već dokazao kao dobar domaćin i organizator velikih sportskih manifestacija, tako da ćemo i ovoga puta dati sve od sebe da ovaj događaj protekne na nivou koje ovo takmičenje zaslužuje - istakao je Mali.

On je podsetio da je Grad je dao podršku inicijativi Atletskog saveza Srbije za održavanje ovog prvenstva 2017. u Kombank areni i da u naredne dve godine sledi organizacija u koju će biti uključene sve gradske strukture.

- Nadam se da će Beograd svojim šarmom, energijom i strastvenim navijanjem, dati dodatni podstrek sportistima da ostvare izvanredne rezultate, a ljubiteljima sporta pružiti uživanje u kraljici sportova. Pozivam vas da dođete u Beograd 2017. godine, da zajedno bodrimo sportiste, da im pružimo podršku, ali i da uživate u čarima našeg grada po kojima je on specifičan – rekao je gradonačelnik.

Ovom prilikom, Turistička organizacija Beograd predstavila je glavni grad Srbije kao atraktivnu turističku destinaciju i grad koji će biti domaćin ovom velikom sportskom događaju.

Našu zemlju u Pragu predstavlja šest atletičara: Amela Terzić, Asmir Kolašinac, Miloš Raović, Goran Nava, Tamara Salaški i Ivana Španović koji se takmiče u svojim disciplinama.

Nakon što je juče Asmir Kolašinac osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle, gradonačelnik mu je čestitao i istakao da je ovo dokaz da treba ulagati u ovaj sport.

- Čestitam našem atletičaru na ovom velikom uspehu. Ovo je dobar uvod u sve ono što će se za dve godine dešavati u Beogradu. Hvala srpskim ateltičarima što šire dobar glas o našoj zemlji i njenom glavnom gradu - rekao je Mali i poželeo atletičarki Ivani Španović da osvoji zlatnu medalju.

Evropsko prvenstvo u Beogradu će biti održano od 3. do 5. marta 2017. u Kombank Areni, kada će se tu okupiti preko 1.000 atletičara i oko 10.000 navijača.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.