Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 11:52

Šest zemalja kandidati za domaćina EP u košarci 2025. godine

Za organizaciju Evropskog prvenstva u košarci 2025. godine prijavilo se šest zemlja, saopšila je Međunarodna košarkaška federacija.
Kandidaturu za domaćine Evropskog prvenstva podneli su Kipar, Finska, Mađarska, Letonija, Rusija i Ukrajina.

"Drago nam je što vidimo tako snažnu želju među našim nacionalnim savezima da ponovo organizuju Eurobasket. Format >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa više domaćina, koji smo uveli 2015. godine, pokazao se kao veoma uspešan i ne samo da je pomogao Eurobasketu da raste kao takmičenje, već je takođe podstakao razvoj sporta širom kontinenta" , rekao je direktor Fiba Evropa Kamil Novak.
Fiba će obići i proceniti dvorane i infrastrukturu u zemljama koje su se kandidovale u periodu od oktobra 2021. do januara 2022. godine.
Na sastanku Borda na proleće 2022. godine doneće se konačna odluka o dodeli organizacije šampionata.
Naredni šampionat Evrope održaće se od 1. do 18. septembra 2022. u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. 

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.