Izvor: Piplmetar.rs, 24.Feb.2024, 00:30

Selektor Finske posle poraza od Srbije: „Dobrić je van tima, nadam se da će igrati u ponedeljak“

S. P., 
S. L.


Lasi Tuovi je bio veoma pozitivan uprkos porazu

Foto: Telegraf


Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliku pobedu u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske rezultatom 77:61.
Pred medije je pre svih izašao Sasu Salin, koji je izjavio kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << su uspeli da pokažu borbenost pred jakom Srbijom.
– Dobro veče. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, izašli smo sa dosta energije, igrali smo jako. Pokazali smo Srbiji da smo došli da se borimo za pobedu, ali, posle poluvremena, Srbija je počela da igra jače, ubacili su u veću brzinu. Malo smo bili uplašeni, to je deo našeg neiskustva, ovo je lekcija za nas. Imamo dosta pozitivnih stvari odavde. Hvala – rekao je Sasu Salin.
Konferenciju je nastavio selektor Finske Lasi Tuovi.
– Sve što je rekao i Sasu, čestitam Srbiji. Hvala za lep događaj, da smo dočekani protiv jednog od najboljih timova na svetu, pokazali smo tu. Došli smo da igramo jako, kao što je Sasu rekao, utakmica je otišla zbog izgubljenih lopti, kao i bitka u reketu nas je koštala mnogo toga. Brojevi kažu mnogo. Ali, ponosan sam szbog svog tima, ovo su duge kvalifikacije i gledamo ka našem meču s Danskom u ponedeljak.
Obzirom da će biti organizatori, kako se u Finskoj gleda ka košarci, jer su fudbal i hokej iznad svega.
– Pa, misim da je sve bolje i bolje. Ovo je prvi put ikad da su najbolji sportisti u zemlji košarkaši, Lauri Markanen je najbolji sportista, a Herbert je trener. Mi smo mala zemlja, ali pokušavamo da nađemo još igrača, juniora. Ali mislim da će Evrobasket biti nezaboravan u Tampereu u jednoj od najboljih arena u Evropi.
Kako tumači dva lica njegove ekipe – dobro i loše, koje je pravo.
– Oba su prava lica, ali mi se razvijamo. Mislim da je prirodno da kad igrate ovakvu odbranu, onda igra ima uspone i padove. Srbija kad se vratila u meč, morali smo da pokažemo malo drskosti i jačine.
Da li ste pričali sa Ognjenom Dobrićem?
– Da, jesmo, imali smo lep skup iz Bolonje, Lundberg će pričati sa Šengelijom posle ovoga večeras, Dobrić je bio van tima, ali se nadam da će igrati u ponedeljak. To je lepo, jer mislim da nam je svima falio ovaj nacionalni tim, nismo imali novembar, ja ću mu poželeti dobrodošlicu u Helsinkiju za godinu dana.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Petrušev oprezan posle Finske: „Gruzija jeste izgubila, ali imaju boljih pojedinaca i navijače“

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Feb.2024

S. P. . .. Svestan je kvaliteta narednog protivnika… .. Foto: Telegraf.rs. .. Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliku pobedu u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske rezultatom 77:61.. Nakon utakmice Filip Petrušev...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.