Selekcija Rusije nadigrala „orliće“

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selekcija Rusije nadigrala „orliće“

Mladi fudbaleri Srbije poraženi su od selekcijom Rusije sa 2:0 u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u okviru Grupe 5, u utakmici na stadionu „Čair“ u Nišu. Golovima već u prvom poluvremenu, selekcija Rusije je obezbedila pobedu koja im je učvrstila prvu poziciju u Grupi 5.
„Orlići“ su dobro počeli i ofanzivnom igrom već u prvih nekoliko minuta izgradili nekoliko dobrih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šansi, ali je sve ostalo na tome jer je izustala realizacija.

Selekcija Rusije već u drugom napadu, u devetom minutu igre, uspeva da dođe do vođstva golom Fedora Čalova, koji izlazi sam pred golmana reprezentacije Srbije i uspeva da plasira loptu po zemlji u mrežu. Tim Srbije je nastavio sa ofanzivnom igrom i već par minuta kasnije Joveljić pogađa stativu. Ali je to bilo sve jer u samom finišu prvog poluvremena Muhamed-Šapi Slejmanov u 44. minutu ponovo pogađa gol Srbije za 2:0 u prvom poluvremenu.
U drugom poluvremenu ritam igre je znatno opao u odnosu na prvi deo meča, a „orlići“ nisu uspeli da dođu ni do počasnog pogotka čime bi nagovestili mogućnost da dođu bar do izjednačenja.
Posle ove pobede na „Čairu“, reprezentacija Rusije je znatno učvrstila prvu poziciju u Grupi 5 sa 14 bodova iz šest mečeva, a Srbija ostaje na sedam osvojenih bodova.
Tok meča:
20.54 – Kraj utakmice. Selekcija Rusije je savladala mladu reprezentaciju Srbije sa 2:0. 
20.51 – Meč će biti produžen za tri minuta zbog prekida tokom drugog poluvremena.
20.36 – Velika šansa za Srbiju. Posle prodora u šesnaesterac i centaršuta sa leve strane, Milutin Vidosavljević šutira sa peterca i prebacuje gol Rusije.
20.33 – Nove izmene u sastavu Srbije. Iz igre su izašli Joveljić, Adžić i Ilić, a na teren ulaze Pavlović, Tedić i Vidosavljević.
20.13 – Žuti karton za Erhana Mašovića posle jednog oštrijeg starta na sredini terena.
20.06 – Selektor tima Srbije Ilija Stolica je zamenio Njegoša Petrovića, koji je dobio žuti karton, Veljkom Birmančevićem.
20.05 – Počelo je drugo poluvreme meča mladih reprezentacija Srbije i Rusije. Prvi sa centra kreću fudbaleri Rusije.

19.49 – Završeno je prvo poluvreme, selekcija Rusije golovima Čalova i Sulejmanova vodi sa 2:0.
19.46 – GOL! Rusija u završnici prvog poluvremena dolazi do prednosti od 2:0. Sulejmanov postiže gol. Dosta sreće za goste, nakon pokušaja Lomovitskog, lopta se odbija tačno do Sulejmanova, koji matira golmana Ilića.
19.26 – Velika šansa za tim Srbije! Do prve velike šanse za izjednačenje dolazi Dejan Joveljić, koji šutira glavom i pogađa stativu.
19.18 – Utakmica je nakratko prekinuta zbog ukazivanja lekarske pomoći Stupareviću posle jednoj faula, zbog koga je žuti karton dobio Lomovicki, odbrambeni igrač selekcije Rusije. Povreda nije bila ozbiljnija i meč je ubrzo nastavljen.
19.10 – Gol za selekciju Rusije! Ruski napadač Čalov uspeva da pobegne ofsajd zamci našeg tima, izlazi sam pred golmana reprezentacije Srbije i uspeva da plasira loptu po zemlji u mrežu za vođstvo od 1:0. 
19.06 – Dobar početak „orlića“, koji već u prvih nekoliko minuta dolaze do dve-tri šanse i nastavljaju pritisak.
19.02 – Počela je utakmica mladih selekcija Srbije i Rusije.
19.00 – Intonirane su nacionalne himne, a potom su kapiteni timova odlučili da prvi loptu sa sredine terena povedu reprezentativci Srbije.
18.53 – Igrači su izašli na teren i očekuje se početak utakmice. 
18.20 – Utakmica počinje za nešto više od 30 minuta, poznati su sastavi selekcija:

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak rutinski sa Nišiokom, Srbija savladala Japan

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 11:45

Novak Đoković savladao je Jošihita Nišioku sa 2-0 u setovima (6:1, 6:3), čime je teniska reprezentacija Srbije savladala u grupi A Dejvis kupa selekciju Japana. Prethodno je Filip Krajinović takođe sa 2-0 savladao svog rivala, Juičija Sugitu. Srbija će uprkos dve pobede odigrati dubl...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.