Šampionski duh Saše Đorđevića: Biću zadovoljan samo zlatom!

Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionski duh Saše Đorđevića: Biću zadovoljan samo zlatom!

Srbija će na megdan Francuskoj izaći bez pomoći kapitena Miloša Teodosića, potom i Zorana Ercega i Dragana Milosavljevića, baš kao i u nedavnom susretu sa Mađarskom. S druge strane, Nemanja Bjelica bi trebalo da bude u timu...

Evropsko košarkaško prvenstvo, koje će ove godine biti održano u četiri države (Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija prim. aut.), ujedno je i kvalifikacioni turnir za Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre u Riju, a toga su i te kako svesni Orlovi, na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

Aktuelni svetski vicešampion već je nekoliko puta najavljivao napad na jednu od prve dve pozicije, koje overavaju direktnu ulaznicu za Rio, dok je kapiten Orlova Miloš Teodosić pomenuo da bi bio zadovoljan i plasmanom od trećeg do šestog mesta i kvalifikacijama za OI.

Međutim, selektor Đorđević želi samo najsjajnije odličje.

„Zlato i to je sve“, odgovorio je Sale Nacionale na pitanje novinara regionalne televizije N1 na pitanje kojim bi odličjem bio zadovoljan.

„Kod nas postoji ogromna želja i neverovatna motivacija da se plasiramo na Olimpijske igre u Rio. Imamo izuzetno kvalitetan tim, mnogo talentovanih, ali i iskusnih igrača, kao i sve potrebne elemente da osvojimo medalju na Evrobasketu. Niko ne može da zna da li ćemo zaista uspeti u toj nameri, ali znam da ćemo svi dati sve od sebe kako bismo na EP stigli u najboljoj mogućoj formi“.

Srbiju već u 19.30 očekuje i prva ozbiljnija priprema, a u pitanju je susret sa Francuskom u Nansiju. O odrađenim pripremama na Kranjskoj Gori Đorđević je imao samo pozitivne reči.

„Igrači su radili s ogromnim entuzijazmom, imali su pozitivan odnos prema radu i vidi se njihova ogromna želja i ozbiljnost. Odradili smo dobar deo posla, ali ima još dosta stvari na kojim moramo da radimo. Ipak, sve ide po planu. Jedino što mi se ne sviđa je to što imamo povređene igrače, ali trudimo se da pripremimo tim maksimalno koliko možemo“.

Srbija će na megdan Francuskoj izaći bez pomoći kapitena Miloša Teodosića, potom i Zorana Ercega i Dragana Milosavljevića, baš kao i u nedavnom susretu sa Mađarskom. Oni nisu ni otputovali u Francusku, kako bi zalečili povrede koje ih muče. S druge strane, Nemanja Bjelica bi trebalo da bude u timu.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.