Šamarčina orlovima na startu EP od razigranih Hrvata

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamarčina "orlovima" na startu EP od razigranih Hrvata

Debakl "orlova" na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Domaćin šampionata očitao je lekciju anemičnim srpskim rukometašima - 32:22 (14:9) u prvom kolu A grupe šampionata Starog kontinenta. "Kockasti" su bili favoriti, jasno je da su bolja selekcija, ali bride obrazi posle anemične igre izabranika Jovice Cvetkovića u prepunoj "Spaladijum areni" u Splitu.

Četa Lina Červara od starta meča je zagospodarila parketom, povela 2:0 na kirlima podrške navijača. Uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su "orlovi" da dođu do igre, pretili su sve do 25 minuta, kada su domaćini imali od jednog do tri gola razlike, a onda potop Srbije. Posle dva gola Dobrivoja Markovića, naša reprezentacija je smanjila na 10:9. Činilo se da smo u igri, ali onda sledi košmarnih pet minuta Srbije. "Kockasti" prave seriju 4:0 i do poluvremena stižu do ogromnih +5 (14:9).

U nastavku umesto odgovora - predaja izabranika Jovice Cvetkovića, koji su posle pet pripremnih mečeva poraženi i na startu EP. Hrvatska je očitala lekciju iz modernog rukometa, ali i iz želje, borbenosti...

Bez učinka golmana, Vladimira Cupare i Tibora Ivaniševića, nije se moglo više protiv razigrane Hrvatske. Domaćin je bio fantastičan sa krilnih pozicija. Štrlek, Čupić i Horvat "bušili" su našu očajnu odbranu i ostavii na vetrometini čuvare mreže koji nisu imali svoj dan. U finišu, umesto da ublažimo poraz, Hrvati su dodali gas i stigli do dvocifrene prednosti.

Već u nedelju (18.15), Srbiju čeka drugi meč Grupe A sa Švedskom, koja je neočekivano poražena od komšija sa Islanda - 26:24.

Hrvatska – Srbija 32:22 (14:9)

Split, Spaladijum Arena, 12.000 navijača

Sudije: Gajpel, Hajbig (Nemačka)

Hrvatska: Stevanović (2 odbrane), Alilović (5 odbrana), Mihić 2, Duvnjak 2, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori 1, Gojun, Horvat 4, Karačić 2, Mandalinić 1, Strlek 6, Čupić 2, Musa 1, Mamić, Cindrić 4.

Srbija: Cupara (4 odbrane), Ivanišević (0 odbrana), Šešum 2, Vujić, Dukić, Beljanski 1, Nenadić 6, Radivojević 1, Marković 2, Đorđić, Ilić 3, Jovanović, Zelenović 5, Marsenić 1, Vujin 1, Obradović.

PROČITAJTE TOK MEČA!

* Split na nogama: Za meč sa Srbijom karta vredi preko 200 evra

* Selektor Hrvatske: Srbija se pali i taktizira

* Nenadić odgovorio na prozivku hrvatskog golmana

* "Za Srbe nema aplauza, ali nećemo ih gađati flašama kao oni nas u Beogradu"

* Hrvatski rukometaš: Ako bude incidenata, telima ćemo štititi Srbe

* Selektor Hrvatske odredio igrače za meč protiv Srbije

* Vujin: Uspeh je prolazak u drugi krug
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kako su hrvatski mediji ispratili rapsodiju "kockastih" protiv Srbije?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2018, 07:08

U Srbiji razočaranje, u Hrvatskoj slave posle ubedljive pobede protiv Srbije na startu Evropskog prvenstva. Ipak, da sve ne bude idilično u četi Lina Červara pobrinula se povreda najboljeg igrača Domagoja Duvnjaka, koji bi mogao da propusti ostatak šampionata..."Hrvatska razbila Srbiju u Splitu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.