Samac ispunio normu za EP – osmi Srbin

Izvor: B92, 18.Jun.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samac ispunio normu za EP – osmi Srbin

Srpski reprezentativac u bacanju koplja Vedran Saman ispunio je normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu, preneo je Atletski savez Srbije.

Samac se prethodnog vikenda na Prvenstvu Srbije za starije juniore u Sremskoj Mitrovici takmičio van konkurencije, a koplje je bacio 80,44 metara.

Norma u njegovoj disciplini je 80 metara.

"Do poslednjeg trenutka sam se razmišljao da li da bacam, jer je padala kiša. Na kraju sam se ipak odlučio da takmičim, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gotovo ne zagrejan ispunio normu za EP. Spreman sam i očekujem mnogo veće daljine od ove, na narednim takmičenjima", rekao je Samac.

Norme za Evropsko prvenstvo u Berlinu imaju Ivana Španović (skok udalj), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400m), Amela Terzić (1.500m), Dušica Topić (50km), Dragana Tomašević (disk) i Asmir Kolašinac (kugla).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Samac počeo pripreme za Evropsko prvenstvo u Berlinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 14:34

Vedran Samac, 28-godišnji reprezentativac Kraljice sportova u bacanju koplja, član je atletske Reprezentacije Srbije od kada je počeo da se bavi ovim sportom. Iza specijaliste u bacanju koplja uspesi su vredni i mnogobrojni. ..Iza truda, rada, discipline i uspeha ovog afirmisanog sportiste, prvenstveno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.