Šajahmetov za MOZZART Sport: Nemamo strance u timu!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šajahmetov za MOZZART Sport: Nemamo strance u timu!

Romulo, Eder Lima, Robinjo, Gustavo...

Protivnik Srbije u istorijskom polufinalu Evropskog prvenstva u futsalu biće reprezentacije Rusije koja je u polufinalu bila bolja od Azerbejdžana sa 6:2. Rusija ima veoma dobre igrače, a okosnicu tima čine Brazilci. Romulo, Eder Lima, Robinjo, golman Gustavo su svakako igrači koji prave prevagu na parketu i pravo je pitanje dokle bi Rusi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dogurali da nemaju takvu pomoć.

Ipak, u razgovoru za MOZZART Sport defanzivac ruskog tima Vladislav Šajahmetov kaže da to nisu stranci.

"To nisu stranci, mi nemamo strance u ekipi. To su momci koji su ruski državljani. Oni dugo žive u Rusiji, imaju želju da igraju za našu reprezentaciji, zašto da ne?", kaže Šajahmetov.

Šajahmetov ističe da je njegov tim odigrao dobro u četvrtfinalu i zatvorio sve prednosti protivnika.

"Naravno da se osećam veoma lepo posle prolaska u polufinale Evropskog prvenstva. Ne mogu da kažem da je Azerbejdžan igrao loše, ali mislim da smo mi odradili stvarno dobar meč i nismo dopustili protivniku da pokaže šta zna".

Iskusni odbrambeni igrač kaže da poznaje neke od igrača našeg tima i ističe Perića i Aksentijevića.

"Poznajem Perića koji je igrao u Rusiji i koji je odličan igrač. Sjajno je igrao u Rusiji. Znam Aksentijevića koji igra u Rusiji i koji je golman vrhunske klase. Jedan je od najboljih golmana tamo. Mislim da je ipak najveća snaga Srbije tim. Mogu da ističem pojedince, ali je tim to što odnosi prevagu. I naša njjača strana je to što igramo kao tim, dobro se razumemo na terenu. Naravno, uvek ima improvizacija", sa osmehom na licu kaže Šajahmetov.

Na kraju, Rus kaže da ga ne plaši atmosfera u Areni.

"Srbija je veoma snažan tim. Ima visoku disciplinu. Srbija ima specifičan stil igre. Tim koji bude manje grešio odneće pobedu. Atosfera je fantastična. Igrao sam u Brazilu gde je bilo 16.000 ljudi, u Španiji, u Zagrebu... Nije ovo nešto novo za mene i ekipu".

Meč između Srbije i Rusije igra se u četvrtak od 18.30.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.