STRELJAŠTVO: Aleksandra i Aleksa osvojili srebro na Prvenstvu Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 20:58

STRELJAŠTVO: Aleksandra i Aleksa osvojili srebro na Prvenstvu Evrope

Takmičenje je održano u Đeru.

Juniori Srbije Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac osvojili su danas srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru.

Havran i Rakonjac su u kvalifikacijama u Đeru bili ubedljivo prvi sa 630,3 kruga, a u meču za zlato rival im je bila prva ekipa Nemačke.

Srpski tim je odlično počeo, dobio prve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve serije i poveo sa 4:0.

Međutim, Nemci su bili precizniji u naredna četiri hica i preokrenuli na 8:4. Srpski tim je morao da juri rivala i u tome je u završnici uspeo, izjednačivši na 12:12. Ali nemački par je u naredna dva hica bio za nijansu precizniji i pobedom od 16:12 stigli do zlata.

Evropsko srebro je treća medalja na velikim takmičenjima u miks parovima za sadašnju generaciju srpskih juniora i juniorki.

Na Evropskom prvenstvu u Hamaru juniorski miks puškom je bio treći, a 2023. na Svetskom prvenstvu u Kairu je stigao do srebra.

Na oba takmičenja su tim činili Aleksandra Havranov i Marko Ivanović.

- Miks Havran/Rakonjac je u kvalifikacijama postigao vrhunski rezultat, koji bi ih odveo u meč za zlato i na Svetskom prvenstvu. Odlično su gađali iako je iza njih težak dan. Aleksandra je osvojila ekipno zlato, ali je samo dva deseta dela kruga bila daleko od medalje. Isto toliko je delilo Aleksu Rakonjca od finala. Propuštene šanse ih nisu demoralisale, već naprotiv, bile stimulans za miks takmičenje. U meču za zlato su dobro počeli, ali posle nikako nisu uspevali da pogađaju'jake centre, mada nisu grešili - istakao je selektor za pušku Dragan Donević.

Selektor Srbije za pištolj Jasna Šekarić dodala je da strelci pištoljem danas jesu ostvarili slabije rezultate.

- Izuzimajući Kristinu Pejović, koja je gađala na svom nivou, ostali naši strelci pištoljem su danas postigli malo slabije rezultate od očekivanih. Ipak, niko nije drastično podbacio, pokazali su veliku želju. Svi oni su još uvek vrlo mladi. Vidi se da ima potencijala koji uz rad i iskustvo može da preraste u kvalitet - poručila je Šekarić.

Juniorke Srbije su u ponedeljak postale ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu u disciplini gađanje iz vazdušne puške.

Najbolji pojedinac tima bila je Aleksandra Havran, koja je bila na korak i od pojedinačne medalje, ali je na kraju zauzela četvrto mesto.

Za ekipno takmičenje bile su prijavljene Havran, Emilija Ponjavić i Ljiljana Cvetković, koje su skupile 1.876,0 krugova, isto koliko i drugoplasirana Norveška, ali je naš tim stigao do zlata zbog bolje poslednje serije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Streljaštvo: Evropsko srebro za Pančevca Aleksu Rakonjca

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Feb.2024, 19:35

PANČEVO – Mladi srpski strelci su nastavili niz odličja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru. Aleksandra Havran i Pančevac Aleksa Rakonjac su osvojili srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom drugog, takmičenjima ispunjenog, dana prvenstva. To je drugo odličje za Srbiju...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.