Izvor: HotSport.rs, 03.Jun.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOJKOVIĆ: Ne znam zašto javnost doživljava da se nedovoljno zalažemo (VIDEO)

Pod rukovodstvom selektora Radovana Ćurčića i njegovih saradnika reprezentacija Srbije nastavila je pripreme u Sporskom centru FSS u Staroj Pazovi uoči mečeva sa Azerbejdžanom i Danskom. Susret protiv Azerbejdžana će biti prijateljski, dok će meč protiv Danske u Kopenhagenu će se igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine.


Ekipi jedino nedostaju kapiten nacionalnog tima Branislav Ivanović i vezista Nemanja Matića, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << će se reprezentaciji priključiti najverovatnije u toku sutrašnjeg dana.
O toku pripreme i predstojećim mečevima danas su sa novinarima razgovarali Vladimir Stojković, Zoran Tošić i Filip Kostić.
- Niko od nas nije zadovoljan time što smo do sada osvojili samo jedan bod u kvalifikacijama za prvenstvo u Francuskoj. Svesni smo šta se od nas očekuje u Kopenhagenu protiv Danske, ali mi moramo da mislimo i na meč sa Azerbejdžanom, rekao je golman Vladimir Stojković na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Kraun plaza.
Jedan od najiskusnijih reprezentativaca kaže da svaki igrač državnog tima daje svoj maksimu kada igra u dresu državnog tima.
- Ne znam zašto javnost doživljava da se mi nedovoljno zalažemo kada igramo za reprezentaciju. Siguran sam da svaki igrač kada izađe na teren želi da pruži svoj maksimum. Opet, razumem i javnost, koja nije zadovoljna našim položajem na tabeli, veli Stojković.
Iskusni golman mnogo očekuje od meča protiv Danske. On smatra da Danci nisu nepobedivi na njihovom terenu, iako su lako savladali Srbiju u Beogradu (3:1).
- Probaćemo da ih pobedimo na njihovom terenu i tako im se revanširamo za poraz u Beogradu. Danci nisu nepobedivi. Mi se časno borimo za svoju zemlju i na toj želji niko ne bi smeo da nam zameri, poručio je Stojković.

(Izvor: Web TV)
Nešto slično govorio je i Zoran Tošić koji nije mogao da odgovori na pitanje zašto u reprezentaciji neštima uvek kako oni to žele.
- Na okupljanju,pred svaku utakmicu,mnogo pričamo i spremamo se za narednimeč. Razmenjujemo misli, iskustvoi sa velikom koncentracijom ulazimo u svaki meč. Problem je u tome što u nacionalnom timu nema ispravke ili je treba dugo čekati, dok se događaji u klubu odvijaju velikom brzinom i ima prostora za poprvni već posle tri dana. U državnom timu nije tako, rekao je Zoran Tošić.
On je rekao da se igrači lako nemire sa porazom koji dožive u državnom timu.
- Treba da dođete u svlačionicu posle poraza, pa bi vam sve bilo jasno. Svaki od nas na svoj način doživljava poraz. Tada nema puno priča, svi patimo. Zato je svaka sumnja u našu motivaciju suvišna i ne mogu da prihvatimpriču o našoj nonšalanciji, smatra Tošić.
Iskusni manevarski igrač kaže da postoji puno faktora zašto on i njegovi drugovi ne igraju uvek kako to žele.
- Nije to alibi, ali niko ne može biti ravnodušan, recimo, na događaje u Đenovi ili u Beogradu protiv Albanije. Česta promena selektora nije nam uvek bila od pomoći, jer se u državnom timu radi kratko. U klubu, recimo,imam istog trenera sa kojim radim pet godina. Znamo se u dušu, a u državnom timu je to drugačije, objasnio je Zoran Tošić.
Jedan od najmlađih reprezentativaca Filip Kostić, koji je pružio sjajne partije u mladoj selekciji,ima puno poverenje u svoje starije drugove.
- Ako pobedimo Azerbejdžan, siguran sam da ćemo savladati i Dansku. Verujem da selektor Ćurčić ima ključ za pobedu u Kopenhagenu i da Srbiji predstoje bolji dani. Jako bih voleo da igramo na Evropkom prvenstvu u Francuskoj, poručio je Kostić, koji je u dresu Štutgarta ovog proleća pružao sjajne partije.

(Izvor: Web TV)
Meč protiv Azerbejdžana će se igrati u mestu Sankt Pelten 7. juna. Susret protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na rasporedu je 13. juna u Kopenhagenu.
U prethodnim utakmicama Srbija je igrala nerešeno protiv Jermenije (1:1), izgubila je kod kuće od Danske (3:1) i u gostima od Portugalije (2:1), a meč protiv Albanije dobila je par-forme, ali su odlukom UEFA Srbiji oduzeta tri boda.
Do kraja kvalifikacija za EP Srbiju očekuju još mečevi protiv: Danske (13. juna), Jermenije (4. septembra), Albanije (8. oktobra) i Portugalije (11. oktobra).
The post STOJKOVIĆ: Ne znam zašto javnost doživljava da se nedovoljno zalažemo (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.