STEVANOVIĆ: Imali smo šansu i pre peteraca

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2024, 18:25

STEVANOVIĆ: Imali smo šansu i pre peteraca

Srbija poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Imala je Srbiju lepu priliku da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, ali nije uspela da je iskoristi pa je Mađarska posle peteraca otišla među četiri najbolje reprezentacije. Selektor Srbije Uroš Stevanović smatra da je protivnik jednostavno bio agresivniji i hrabriji.

 - Čestitam reprezentaciji Mađarske na zasluženom prolazu u polufinale. Mislim da su mnogo bolje ušli u meč, da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imali veći želju, a iz nje agresivnost i plivanje, takođe i hrabrost u napadu. Nismo im parirali, držali smo se na naš individualni kvalitet celu utakmicu. Kada smo poveli 8:7, odmah su okrenuli. Na kraju smo došli do penala, i mi i oni smo imali šansu da završimo i pre toga, ali eto - rekao je Stevanović.

Mađarska je imala tri dana pauze pred meć protiv Srbije, al iStevanović smatra da umor ne može da bude nikakvo opravdanje:

 - Ne znam da li je, ne može Mađarska da bude svežija od nas. Jeste da smo igrali osminu finala, ali to je prva jača utakmica. Da smo pristupili i igrali kao protiv Francuske, bili bismo bolji u četvrtfinalu. Igrali smo u grču i nismo dali maksimum.

Srbija je propsutila i drugug priliku da dođe do vize za Olimpijske igre u Parizu, a poslednja prilika je na Svetskom prvenstvu u Dohi.

 - Svaka utakmica za nas je važna, ovo je prvo takmičenje gde smo blizu kompletnog sastava. Moramo da iskoristimo sledeće dve utakmice da bismo se spremili za ono što nas čeka – Svetsko prvenstvo. I da izvadimo vizu za Olimpijske igre, to je glavni cilj - zaključio je Stevanović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Ovo je jedan od najvećih poraza u karijeri" VIDEO

Izvor: B92, 12.Jan.2024

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Branislav Mitrović nije skrivao razočaranje nakon poraza od Mađarske i ispadanja u četvrtfinalu sa Evropskog prvenstva...Iskusni čuvar mreže je nakon peteraca i nesrećnog poraza istakao da je u Zagrebu doživeo jedan od težih poraza u bogatoj karijeri..."Moram...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.