SRBIJA NE MOŽE NA HRVATSKU: Evo kako izgleda najteža, a kako najlakša grupa na Evropskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 10:39

SRBIJA NE MOŽE NA HRVATSKU: Evo kako izgleda najteža, a kako najlakša grupa na Evropskom prvenstvu

Već su počele kalkulacije za šampionat Starog kontinenta.

Fudbaleri Srbije širom su otvorili odaje Evropskog prvenstva na kojem naša zemlja nije učestvovala gotovo dve i po decenije.

Matematika je ostala praktično jedini protivnik izabranicima Dragana Stojkovića, pa ljubitelji fudbala u Srbiji slobodno mogu da se bave kalkulacijama sa kim bi Orlovi mogli da se nađu u grupi u Nemačkoj na šampionatau koji će trajati od 14. juna do 14. jula 2024. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na turniru će učestvovati 24 reprezentacije, a plasman na EURO su pored domaćina već obezbedili Portugalija, Engleska, Francuska, Belgija, Španija, Turska, Austrija i Škotska.

Teorija od prvenstva Starog kontinenta deli selekcije Srbije, Mađarske, Albanije, Danske, Holandije, Švajcarske, Slovačke, Slovenije, pa i Hrvatske, tako da već mogu da se prave projekcije ko će biti u kom šeširu uoči žreba u Hamburgu 2. decembra.

Changes in projected pots (17 Oct):

🟢 🇸🇮 from Pot 4 to Pot 3

🔴 🇮🇹 from Pot 3 to Pot 4

✅ 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 qualified for EURO

🇭🇺 likely blew their Pot 1 chances tonight, but it's not over yet.

🇮🇹 living dangerously, playoffs are a realistic possibility.#EURO2024 pic.twitter.com/WlmpYJXun9

— Tomislav Globan (@tgloban) October 17, 2023

Ono što je gotovo sigurno je da će se Srbija naći u trećem šeširu, a učinak će se vrednovati po ukupnom učinku u kvalifikacijama, a ne po rang listi FIFA ka što je slučaj za Mundijal.

U ovom trenutku u prvom šeširu bi bili Nemačka, Portugalija, Francuska, Engleska, Belgija i Španija, drugi bi činili Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija, dok bi se u četvrtom našli Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

Srbija ne bi mogla da bude u grupi sa selekcijama iz trećeg šešira, koji bi u ovom trenutku činili i Škotska, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Češka.

POTENCIJALNO NAJTEŽA GRUPA: Francuska, Danska, Srbija, Italija.

POTENCIJALNO NAJLAKŠA GRUPA: Portugalija, Albanija, Srbija, Rumunija.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.