SRBIJA IMA MEDALJU SA EVROPSKOG PRVENSTVA! Odbojkaši posle drame slomili Belgiju u borbi za bronzu (FOTO)

Izvor: Press, 04.Sep.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA IMA MEDALJU SA EVROPSKOG PRVENSTVA! Odbojkaši posle drame slomili Belgiju u borbi za bronzu (FOTO)

Ponovo su izabranici Nikole Grbića igrali pet setova, ali su ovoga puta došli do trijumfa koji im je doneo odličje sa prvenstva ''Starog kontinenta''.
Foto: Tanjug / AP
Srbija ima medalju sa Evropskog prvenstva! Odbojkaši Srbije su osvojili bronzu, pošto su u meču za 3. mesto savladali Belgiju sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).
Bilo je teško psihološki se spremiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za ovaj duel posle teškog poraza od Nemačke u polufinalu, gde je naš tim propustio dve meč lopte. Ipak, smogli su snage u borbi za medalju i 24 sata kasnije pokazali da su satkani od šampionskog materijala.
Nije bilo lako, jer je Belgija posle lako osvojenog seta Srbije uzvratila sa dva osvojena seta, pa je u četvrtom setu viđena drama u kojoj je Srbija morala da bude bolja, ne bi li ostala u meču. I uspela je zahvaljujući sjajnom korektoru Draženu Luburiću da dođu do petog seta. Luburić je bio neumoljiv u završnici četvrtog seta, a njegove bombe posle smečeva i servisa bile su nerešiva enigma za Belgijance.
Asortuman svog napada pokazao je i u petom setu, gde je viđena velika drama, ali je Srbija uspela da dođe do prednosti od dva poena na promeni strana. Zadržala je tu prednost do kraja do meč lopte, koja je odmah pretvorena u trijzmf, za veliko slavlje i pobedu koja je našem timu donela bronzanu medalju.
Poslednji poen bio je posebno spektakularan, imao je u sebi sve što odbojka sadrži. Napadale su obe reprezentacije, ali su se i jedni i drugi branili pa je višen veliki broj razmena. Na kraju je Uroš Kovačević realizovao jednu tešku loptu i doneo Srbiji veliku pobedu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.