SEVALO U ANKONI: Srbija preko Nemačke obezbedila drugo mesto pred osminu finala Evropskog prvenstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 23:21

SEVALO U ANKONI: Srbija preko Nemačke obezbedila drugo mesto pred osminu finala Evropskog prvenstva

Zanimljiv duel A grupe.

Odbojkaši Srbije savladali su Nemačku u petom kolu A grupe Evropskog prvenstva sa 3:1, po setovima 25:22, 20:25, 25:22, 25:19 i obezbedili drugo mesto uoči osmine finala pred megdan sa trećom selekcijom iz C grupe, Češkom ili Makedonijom.

Izabranici Igora Kolakovića dobili su prvi set u Ankoni boljom partijom u finišu ovog dela igre. Nemci su se držali do 16:16, a onda su Orlovi stekli nedostižnu prednost, 19:16. Poenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Krsmanovića Srbija je došla do četiri vezane set lopte i zatim dobila uvodni set posle incidenta na mreži (pročitajte OVDE).

Nemci su za nijansu bili ubedljiviji u drugom setu, 25:20. Vodila je Srbija 6:2, ali je došlo do pada u igri naše selekcije. Raspala se igra Orlova i "panceri" su serijom 15:6 stekli čak pet poena viška, 17:12. Bilo je to dovoljno za izjednačenje 1:1.

I u trećem setu Orlovi su bolje krenuli, ali su ovoga puta sačuvali prednost. Posle vezanih servisa Pavla Perića Srbija je stekla plus pet (10:5), ali uporni Nemci su uspeli u finišu čak i da povedu 21:20. Međutim, usledila je mini serija naše selekcije 4:0 i Srbija je stigla do 2:1 u setovima, 25:22.

Izabranici Igora Kolakovića odlično su krenuli u setu odluke. Poveli su Orlovi 5:1, a sredinom seta povećali razliku na plus šest, 15:9. Bio je to kraj priče i četvrti trijumf reprezentacije Srbije za 12 bodova u A grupi.

Srbija – Nemačka 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:19)

Srbija: Todorović, Perić, Luburić, Krsmanović, Podraščanin, Kujundžić, Kovačević, Atanasijević, Ivović, Mašulović, Batak, Nedeljković, Kapur, Krsteski; Selektor: Igor Kolaković

Nemačka: Šhot, Kampa, Krik, Breme, Groser, Karliček, From, Tile, Kaliberda, Krage, Rors, Mase, Rajhert, Cenger; Selektor: Mikel Vinijarski
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.