Izvor: HotSport.rs, 01.Jan.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELEKTOR ĆURČIĆ: Plasman na Evropsko prvenstvo nije nemoguća misija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić veruje da „Orlovi“, urpkos lošem startu u kvalifikacijama, ipak imaju snage da „odlete“ na Evropsko prvenstvo 2016. godine.
Kao slamku spasa selektor Ćurčić vidi činjenicu da je reprezentacija Srbije, praktično, već prežaljena i otpisana u ovom trenu:
– Tako izgleda u ovom trenutku, međutim, nećemo se predavati do samog kraja. Sigurno je da možemo da se nosimo sa svim protivnicima u grupi, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << iako je situacija veoma teška – rekao je Ćurčić.
Kao tezu za svoje stavove Ćurčić ističe u prvi plan neku vrstu „marfijevog zakona“ da reprezentativci Srbije nikada ne urade nešto kvalitetno onda kada se od njih to i očekuje:
– Nikada nismo ispunili očekivanja kada su bila velika, sada je situacija malo drugačija, možemo da kažemo da smo otpisani i mislim da ćemo se bolje snalaziti u to situaciji – smatra Ćurčić.
Sledeći ispit „Orlovi“ će morati da polažu protiv Kristijana Ronalda i njegove Portugalije. Ipak, Ćurčić pokušava da spusti loptu na zemlju:
– Bolje je što se nalazimo u ovakvoj situaciji nego da neko može da kaže da ćemo se sigurno kvalifikovati. Sada treba da budemo mirni, radimo najbolje što možemo i damo sve od sebe jer je nezahvalno davati garancije – kazao je Ćurčić.
Selektor Ćurčić, koji je do šanse da sedne za kormilo reprezentacije došao nakon odlaska Dika Advokata, nikad nije krio da mu je ukazana ogromna čast:
– Nije bilo puno vremena za razmišljanje, jer je situacija u tom trenutku bila veoma specifična. Savezu je trebalo rešenje veoma brzo i nekako bio je logičan sled da selektora mlade reprezentacije za utakmicu u Grčkoj prebace u A selekciju – istakao je selektor.
On je dodao da svaki igrač ravnopravno konkuriše za poziv u nacionalni stroj:
– Tri meseca su ispred nas, posebno će ključni da budu februar i mart kada ćemo proceniti formu igrača, a nadam se da će se pojaviti i neka sveža krv – podvukao je Ćurčić.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.