Rusija uslovno diskvalfikovana sa Eura!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uslovno diskvalfikovana sa Eura!

Neredi ne smeju da se ponove

Evropska fudbalska federacija prešla je sa reči na dela: Rusija je uslovno diskvalifikovana sa Evropskog prvenstva u Francuskoj! Naravno, akcenat je na tom “uslovno“, pošto će kazna stupiti na snagu samo ako se huliganski neredi ponove.

Pored toga što će strepeti do kraja turnira, Fudbalski savez Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << moraće da u kasu u Nionu uplati i 150.000 evra finansijske globe. Zbog, kako se to već protokolarno opisuje, nereda navijača, upotrebe pirotehničkih sredstava, pa i rasističkog ponašanja u subotnjem remiju sa Engleskom na marsejskom Velodromu.

Selektor Leonid Slucki uveren je da najgoreg scenarija neće biti, jer je ubeđen da će navijači biti mirni u nastavku turnira. Ministar sporta Vitali Mutko smatra da je Uefa nepravedna, iako se neće žaliti na njenu odluku.

Kakve veze sve ovo ima sa ekipom? Ona nije nimalo kriva“, ističe Mutko.

Preduslov da Uefina kazna stupi na snagu jeste da ruski huligani ponovo izazovu nerede na samom stadionu.

Incidente koji su se dešavali pre, tokom i posle meča u Marselju ranije danas su osudili i Vladimir Putin preko portparola, te reprezentacija Engleske preko Adama Lalane.

Inače, ako bi Rusija zaista i bila diskvalifikovana Uefina komisija bi se sastala kako bi odlučila kako će se turnir nastaviti. Pravilima je predviđeno da se sve utakmice ponište i rezultati izbrišu. U samoj grupi dakle nema problema, ali bi nov sistem u kome u nokaut fazu idu i četiri najbolje trećeplasirane ekipe pretrpeo ozbiljan udarac.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.