Rusi prejaki, odbojkaši u osmini finala

Izvor: B92, 11.Okt.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi prejaki, odbojkaši u osmini finala

Odbojkaši Srbije poraženi su od Rusije u trećem kolu Evropskog prvenstva i zbog toga će ići u doigravanje za plasman u četvrtfinale.

Srbija je poražena od Rusije rezultatom 3-1 u setovima i tako zauzela drugo mesto u grupi.

Izabranici Nikole Grbića parirali su aktuelnim evropskim prvacima samo u prva dva seta. Posle tesno izgubljenog prvog, dobili su drugi, ali za preokret nisu imali snage.

Uskoro opširnije…

Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je osvojila prvi poen, ali je veoma brzo Lisinac upisao Srbiju na semafor. Međutim, aktuelni šampioni Evrope vezali su dva poena, pre servis greške za 2:3. Uspeli su naši igrači da skinu Muserskija sa servisa, a onda je Podraščanin vratio Srbiju u egal.

Čelendž je pokazao da je smeč Atanasijevića završio u autu, ali je posle odlične odbrane i lucidnosti Uroša Kovačevića Srbija smanjila na 6:7. Ipak, Jovović je promašio servis i na prvi tehnički tajm aut otišlo se sa prednošću Rusije od dva poena.

Posle pauze igrači Nikole Grbića stigli su do izjednačenja, da bi Mihajlov prekinuo mini seriju. Ipak, pogrešio je kod servisa za 9:9.

Igralo se poen za poen sve do druge obavezne pauze, a Srbija je mogla da povede sa 16:15, ali je Atanasijevića zaustavio blok. Otišli su Rusi na dva poena, pre nego što je naš najbolji igrač ipak izjednačio na 18:18.

Napravili su Rusi seriju i stigli do tri set lopte, ali je naš tim zahvaljujući bombama Ivovića došla na korak do izjednačenja. Nisu imali snage i izgubili su prvi set - 23:25.

Drugi deo igre počeo je vezanim poenima Rusije, ali se Srbija vratila na krilima Srećka Lisinca i zahvaljujući odličnim servisima Marka Podraščanina. Međutim, ponovo im je falilo malo koncentracije da na tehnički tajm aut odu sa prednošću.

Propustili su kontru, a Rusija je serijom od tri poena povela sa 8:9.

Uspevao je Grbićev tim u narednom periodu meča da dođe do dva poena prednosti, ali su se protivnici uvek vraćali. Međutim, u samom finišu meča nisu imali dovoljno koncentracije. Rusi su napravili dve vezane servis greške, a onda se dogodio odlučujući poen seta.

Pri vođstvu naše selekcije ruska reprezentacija imala je kontru – pokušali su da odigraju prvi tempo, ali je Srećko Lisinac napravio možda i potez turnira izblokiravši protivnika jednom rukom za 23:21. Usledio je odličan servis Podraščanina, a onda i novi blok Srećka za 1-1 u setovima – 25:21.

Emotivno ispražnjeni posle izjednačenja u setovima srpski igrači bili su poprilično dekoncentrisani na startu trećeg seta. Rusi su se brzo odlepili i posle greške Atanasijevića poveli sa 4:8.

Prekinula je Srbija nalet protivnika preko Jovovića, ali je onda usledila nova serija Rusa od četiri poena za vođstvo od 12:5. Izabranicima Nikole Grbića biće izuzetno teško da ih stignu do kraja seta. To se ispostavilo tačnim – branioci titule su lagano održavali i treći set dobili rezultatom 18:25.

Treći set otvorio je Volvič koji je terorisao srpske primače tehničkim servisom, ali je posle pecanja Muserskija bilo 1:2 za Rusiju. Međutim, naši reprezentativci nisu uspevali da realizuju nekoliko kontri i isti igrač je doneo 1:4

Uroš Kovačević potpuno je zaustavljen u ovom meču, a Rusi su na prvi tehnički tajm aut otišli uz vođstvo od 3:8.

Prednost Rusa rasla je tokom seta, a na drugi tajm aut otišli su pri rezultatu 8:16. Posle pauze Podraščanin je nokautirao libera protivničkog tima i odmah prešao na drugu stranu da se izvini. To nije uspelo da pokrene Srbiju – Rusi su lagano priveli meč kraju i obezbedili direktan plasman u četvrtfinale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.