Rukometašice Srbije bez bronze na Evropskom prvenstvu

Izvor: Politika, 16.Dec.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije bez bronze na Evropskom prvenstvu

BEOGRAD – Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin, pošto je u Beogradu posle produžetaka izgubila od Mađarske sa 38:41 (33:33, 19:21) u meču za treće mesto.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Andrea Lekić, Svetlana Ognjenović i Biljana Filipović sa po sedam golova.

Mađarice je predvodila Viktorija Redei sa devet golova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Prvo poluvreme obeležila je loša igra u odbrani obe ekipe, a Mađarice su prednost na kraju prvog dela imale pre svega jer su iskoristile to što su tri puta imale igračicu više.

Golman srpske reprezentacije Katarina Tomašević u prvom poluvremenu imala je samo jednu odbranu, a Jovana Risović, koja je na golu stajala pet minuta, nije imala nijednu.

U osmom minutu nastavka igre Srbija je golom Katarine Krpež uspela da izjednači (24:24), ali su Mađarice ponovo stekle prednost koju nisu ispuštale sve do pred kraj utakmice.

Tada je Srbija, minut pred kraj regularnog dela, golom Slađane Pop-Lazić došla do izjednačenja (33:33). Mađarice su potom ponovo povele, ali je Svetlana Ognjenović 10 sekundi pre kraja pogotkom sa krila obezbedila svom timu produžetke.

Srpske rukometašice su vodile tokom prvog produžetka, pa i na početku drugog, ali su Mađarice sa četiri uzastopna gola ipak došle do pobede i bronzane medalje.

Na početku utakmice u beogradskoj Areni bilo je nekoliko hiljada ljudi, ali se hala popunjavala kako je meč odmicao, pa je pred kraj bilo oko 10.000 gledalaca, od čega najviše navijača Norveške i Crne Gore.

Beta

objavljeno: 16.12.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Srpkinje bez medalje na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Dec.2012

Srbija – Mađarska 38:41 (33:33) (21:19). Dvorana: Kombank Arena. Gledalaca: 9.000. Sudije: Gousko i Repkin (Belorusija). Sedmerci: Srbija  4(3), Mađarska 6(6). Isključenja: Srbija 8, Mađarska 2 minuta.. SRBIJA: Risović (2 odbrane), Tomašević (6 odbrana), Krpež 1, Popović 4, Lekić 7 (2),...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.