Rukometaši Srbije oslabljeni pred mečeve odluke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 16:46

Rukometaši Srbije oslabljeni pred mečeve odluke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Bez jednog od lidera tima.

Kapiten muške rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Ilić izjavio je da njegov tim očekuju dve teške utakmice protiv Finske i Slovačke, ali je dodao da je cilj da se pobedama potvrdi plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Rukometaši Srbije gostuju u četvrtak selekciji Finske, u utakmici petog kola Druge grupe kvalifikacija za EP 2024.

- Očekuju nas teške utakmice, ali uvek igramo na pobedu. Neće biti lako jer smo se gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već kvalifikovali, ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo. Idemo da ostvarimo trijumf i da potvrdimo odličan ciklus kvalifikacija i formu. Igrati pred svojom publikom je poseban motiv i meču u Novom Sadu se naizmerno radujemo, ali najpre smo fokusirani na Finsku i taj prvi meč - rekao je Ilić.

Utakmica između Finske i Srbije igra se u četvrtak od 18.00. Srbija će u nedelju u Novom Sadu u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Slovačke. Srbija dva kola pre kraja zauzima drugo mesto sa šest bodova, koliko ima i vodeća Norveška, dok Slovačka i Finska imaju po dva boda. Plasman na EP u Nemačkoj obezbediće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

RSS navodi i da zbog povrede ligamenata za reprezentaciju Srbije neće nastupiti golman Berlina Dejan Milosavljev, kojem nemački klub nije dozvolio da pauzu iskoristi za oporavak u Srbiji. Njega će na golu zameniti mladi čuvar mreže Milan Bomaštar, a prvi golman reprezentacije biće Vladimir Cupara.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.