Ronaldo, vreme je - kostur te zove u legendu (ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo, vreme je - kostur te zove u legendu (ANKETA)

Samo ne drugo mesto… Jedino što ne odgovara Portugalcima uoči nokaut faze na Evropskom prvenstvu

Odmah da razjasnimo - samo poraz od Mađarske znači i eliminaciju sa Evropskog prvenstva. Bod bi bio dovoljan za drugo ili treće mesto, pobeda za prvo ili drugo, zavisno od toga šta uradi Island protiv Austrije. I kao i u nekim ranijim slučajevima na ovom Euru - Portugalci se nadaju prvom ili trećem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mestu. Nikako drugom.

O čemu se radi… Prvo mesto i susret sa Belgijom ili Švedskom u delu kostura u kome bi Portugaliji najteži protivnik do eventualnog finala verovatno bila Hrvatska. Isti slučaj i ako osvoje treće mesto, s tim da ibi onda već u osmini finala išli na raspoložene Hrvate. Drugo mesto u Grupi F znači okršaj sa Engleskom, potom Francuskom, pa Nemačkom, Španijom ili Italijom…

MOZZART KVOTE: 1 (9,00), X (4,40), 2 (1,45)

Dobar deo fudbalske planete, doduše, smatra da su Portugalci takva ekipa da bi im više odgovarali jači, no slabiji protivnici koji se zatvore. Protiv Islanda i Austrije mučili su se izabranici Fernanda Santosa. Kristijano Ronaldo je bio izolovan, Danilo nije baš najbolji u začetku akcija kad je pod pritiskom, Vilijam Karvaljo je ostavio bolji utisak, ali je verovatno i najveći problem to što su izostali prodori i precizna ubacivanja sa krila, a na tome se zasniva igra Portugalije.

Deo javnosti stoga traži Renata Sančesa u startnih 11. Brži je od Žoaa Mutinja ako ništa drugo. Bar da povuče napred, da akcije Portugalaca ne budu toliko jednostrane, da nekad idu i po centru igrališta.

Trostruki superpar: 1 (9,45), X (4,65), 2 (1,55)

Što se tiče Mađara, oni su osminu finala već kaparisali, teško da imaju neke veće ambicije, iako su ostavili više nego solidan utisak u prva dva kola. Selektor Bernd Štork moga bi možda i da odmori 37-godišnjeg veteran Zoltana Geru, Danijel Bode je pod znakom pitanja zbog manje povrede na treningu. Ima i Santos svoje probleme, roviti sui  Andre Gomeš i Rafael Gereiro, koji je bio odličan na mestu levog beka. Ako se oporave, nije nemoguće da će selektor na teren poslati istu ekipu koja je počela protiv Austrije. Ništa od Sančesa dakle.

MOZZART slobodne igre: Portugalija pobeđuje uz Ronaldov gol - 1,75

Bilo kako, trenutak istine za Portugalce. I Kristijana Ronalda. Vreme je da in proradi. U stvari, poslednja je šansa.

MAĐARSKA – PORTUGALIJA (18.00)

Stadion: Olimpika u Lionu;

Kapacitet: 59.168;

Sudija: Martin Atkinson;

Mađarska (4-2-3-1): Kiralji - Lang, Guzmič, Juhaš, Kadar - Gera, Nađi - Lovrenčič, Klajnhesler, Džudžak - Salaj;

Portugalija (4-3-3): Patrisio - Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu - V. Karvaljo, Sančes, Mutinjo - Kvarežma, Ronaldo, Nani.

POSLEDNJIH PET

MAĐARSKA

Hrvatska (D)       1:1

Obala S. (D)        0:0

Nemačka (G)     0:2

Austrija (N)         2:0

Island (N)            1:1

PORTUGALIJA

Norveška (D)     3:0

Engleska (G)       0:1

Estonija (D)         7:0

Island (N)            1:1

Austrija (N)         0:0

MEĐUSOBNI SKOR

10           0              3              7              7:23

PREDLOZZI

UG 2-3  2,00

KMB 2&2-3         2,40


*kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.