Ronaldo jednim potezom oborio vrednost globalnog brenda za četiri milijarde evra VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 10:25

Ronaldo jednim potezom oborio vrednost globalnog brenda za četiri milijarde evra VIDEO

Budimpešta -- Tržišna vrednost svetski poznatog proizvođača bezalkoholnih pića je pala sa 242 na 238 milijardi dolara za jedan dan.

Potez Kristijana Ronalda - uklanjanje dve flaše koka-kole na konferenciji za novinare tokom Evropskog prvenstva - poklopilo se sa padom cene akcija američkog giganta za čak četiri milijarde dolara, prenose Vijesti.

Naime, portugalski as bio je vidno začuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je ugledao dve flaše gaziranog bezalkoholnog pića ispred sebe dok se spremao da razgovara sa medijima u ponedeljak u Budimpešti uoči meča grupe F protiv Mađarske.

Ronaldo, zagovornik zdrave ishrane, izvadio je staklene flaše iz okvira kamere i umesto njih pridržao bočicu vode dok je na portugalskom rekao:

"Voda!"

Koka-kola je dan kasnije konstatovala da je cena akcija pala 1,6 odsto na 55,22 dolara. Tržišna vrednost kompanije je pala sa 242 na 238 milijardi dolara.

Koka-kola, zvanični sponzor Euro 2020, odgovorila je izjavom da "svako ima pravo na svoju potrebu za pićem“ sa različitim "ukusima“.

Kompanija Koka-kola ima 200 brendova širom sveta, uključujući različite vrste vode. Portparol Euro 2020 rekao je da se igračima "nudi voda, uz koka-kolu, po dolasku na konferencije za štampu“.

Dodao je da bez podrške brendova poput Koka-kole „ne bismo mogli da organizujemo turnir sa takvim uspehom za igrače i navijače, niti da ulažemo u budućnost fudbala na svim nivoima“.

Partnerstvo Koka-kole i UEFA traje od 1988. godine.

Francuski vezista Pol Pogba uklonio je u utorak flašu piva hejneken koja mu je bila postavljena na konferenciji za novinare nakon pobede nad Nemačkom u Minhenu od 1:0.

Pogba, posvećeni musliman, uklonio je bocu kada je seo da razgovara sa medijima nakon što je proglašen igračem utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.