Izvor: Danas, 28.Sep.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasterećene u četvrtfinale

Odbojkašice Srbije završile su prvu fazu na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu sa maksimalnim učinkom pred direktan plasman u četvrtfinale protiv rivala čije će ime saznati danas. Selektor Zoran Terzić odmorio je sinoć protiv Rumunki ključne igraćice koje će imati više nego dovoljno vremena da se do četvrtka spreme za nokaut fazu, ali naše devojke ni to nije sprečilo da zabeleže ubedljiv trijumf od 3:0 (25:20, 25:14, 25:15).

Neizvesnost u duelu 3. kola grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << D vladala je samo do prvog tehničkog tajmauta kada su Rumunke poremitele poremećen prijem i nezagrejanost u napadu i povele sa 8:0. Međutim, Terzićeve izabranice su tada dodale gas i preokrenule na 14:13, a onda novom serijom i povele sa 1:0 u setovima. U drugoj deonici sve je odmah došlo na svoje jer su odbojkašice Srbije povele sa 7:0, a onda samo mirno privele taj set kraju. Manji pad u igr naših devojaka desio se na startu trege seta, ali su onda opet povratile svoj tempo i Rumunkama prepustile samo 15 poena.

Neizvesnost u duelu 3. kola grupe D vladala je samo do prvog tehničkog tajmauta kada su Rumunke poremitele poremećen prijem i nezagrejanost u napadu i povele sa 8:0. Međutim, Terzićeve izabranice su tada dodale gas i preokrenule na 14:13, a onda novom serijom i povele sa 1:0 u setovima. U drugoj deonici sve je odmah došlo na svoje jer su odbojkašice Srbije povele sa 7:0, a onda samo mirno privele taj set kraju. Manji pad u igr naših devojaka desio se na startu trege seta, ali su onda opet povratile svoj tempo i Rumunkama prepustile samo 15 poena.

Naredne rivalke našim devojkama biće bolje iz današnjeg duela između Belgije (B2) i Čečke (D3).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.