Prvenac Srpkinja na Evropskom prvenstvu!

Izvor: B92, 30.Avg.2022, 11:10

Prvenac Srpkinja na Evropskom prvenstvu!

Vaterpolistkinje Srbije zabeležile su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu.

Srpkinje su savladale selekciju Slovačke 9:6 (3:1, 2:1, 2:3, 2:1) u splitskoj "Spaladijum areni".

Naš tim su do pobede sa po tri gola predvodile kapitenka Jelena Vuković i Hristina Ilić, dok su po gol dale Anja Švec, Nada Mandić i Nađa Novaković.

Sjajna je ispred gola bila Nikolina Travar sa 11 odbgrana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući i tri penala.

Srpske vaterpolistkinje su mogle biti znatno ubedljivije da su bile malo preciznije u završnici jer su šutirale 9/36, što je tek 25 odsto uspešnosti.

Slovačku je sa takođe tri gola predvodila Karin Kačkova.

Srbija u sledećem kolu igra sa neporaženom Italijom (četvrtak, 11.30), a u poslednjem sa Izraelom u subotu (13.00).

Naše vaterpolistkinje su prethodno doživele dva poraza – ubedljiv od Španije i dramatičan od Francuske.

Dosta oscilacija, dobijena utakmica je dovedena u pitanje. Na sreću bez posledica.Spora prva četvrtina, skoro bez prekida.

Švec je sve uradila da bi anulirala početnu prednost Slovakinja a u poslednjih 40 sekundi uporna Ilićeva i kapiten Vuković su donele prednost. Ilićeva je odmah pogodila za 4:1, do kraja četvrtine se upisala i Novakovićeva za 5:2.

Srbija je jedino u tom periodu dobila igrača više i do kraja ni jedna Slovakinja nije bila isključena.

Odbrana je bila sigurna do finiša treće četvrtine. Nikolina Travar je skupila 11 uspešnih odbrana od 17.

U trećih osam minuta dva puta je odlična bila Jelena Vuković, Srbija je imala visokih 7:3 do posledwih 75 sekundi.

Tada je nastao haos u našoj odbrani. U tih 75 sekundi Slovakinje su pogodile dva puta, u prvom napadu poslednjeg dela još jednom. Vođstvo 7:6 i nesigurnost u igri doneli su pobedu u pitanje.

Na sreću Hristina Ilić je sredinom četvrtine bila treći put precizna a borbena Nada Mandić je 24 sekunde pre kraja osigurala trijumf.

Nikolina Travar je imala najbolju partiju u Splitu.

"Nisam zadovoljna našom igrom, možemo mnogo bolje. Možda nismo ušle maksimalno. Bar smo pobedile. Spremamo se za Izrael i verujem da možemo da pariramo i pobedimo. Kod 7:3 smo se opustili, olako ih shvatili a to nismo smeli".

Jelena Vuković je odigrala kapitenski kad je trebalo:

"Sve bih zaboravila osim pobede. Ova igra ne može nikoga da zadovolji. Moramo da se okrnemo Izraelu. Raduje me da smo ostvarile prvu pobedu posle Barselone 2018. Nadam se da sada imamo vetar u leđa".

Dragana Ivković:

"Jako lošua utakmica. Opustile smo se pri vođstvu, mislili da će sve biti lako do kraja. Ni jedna utakmica nije laka, pa ni sa slabijim rivalom. Nauk da nema opuštanja. Važno da smo dobile, čestitke devojkama ali igra je loša. Pogubile smo se kod 7:3, bez potrebe nismo poštovali dogovor. Imamo tri dana za Izrael, već se pripremamo i možemo da budemo uspešni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika pobeda vaterpolistkinja Srbije na Evropskom prvenstvu

Izvor: RTS, 30.Avg.2022

Vaterpolistkinje Srbije zabeležile su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Splitu. Srpkinje su savladale selekciju Slovačke 9:6 (3:1, 2:1, 2:3, 2:1) u "Spaladijum areni". . Naš tim su do pobede sa po tri gola predvodile kapitenka Jelena Vuković i Hristina Ilić, dok su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.