Pršić za MOZZART: Rekao sam - nek budemo i poslednji, bitno je da igraju Srbi

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pršić za MOZZART: Rekao sam - nek budemo i poslednji, bitno je da igraju Srbi

„Znaš, igraš za grb, za himnu, za svoje ljude. To možda Brazilci ne osećaju. Možda možemo to da iskoristimo“, kaže Marko za naš sajt

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva i to je rečenica koju smo svi mogli samo da sanjamo pred ovaj šampionat. Ipak, taj san može da postane još lepši ukoliko padne i Rusija u polufinalu. Takvu šansu je obezbedio Miloš Simić pogotkom u poslednjem sekundu meča protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ukrajine, na posebno zadovoljstvo njegovog saigrača iz kluba i reprezentacije Marka Pršića.

Posebno mi je drago zbog Simića. On mi je kapiten u Kragujevcu i znam kroz šta je prošao, dobar je momak. Ipak, ne smemo nikako izostaviti ni kapitena Perića. Na osam sekundi pre kraja on je verovao da možemo do gola, usitnio ono njegovo i takvu vrhunsku loptu poslao Simiću da ju je ovaj još lepšim pogotkom zatresao mrežu odveo nas u polufinale. Perić je pre svega odličan čovek, a ja kada sam počinjao da igram futsal, on mi je između ostalog bio prva asocijacija“, kaže Pršić za MOZZART Sport.

Kvote za meč Srbija - Rusija

Usledila je kratka analiza ruske reprezentacije.

Rusi nisu pokazali vrhinsku igru u grupi. Nije da su se provukli, ali nisu igrali nešto lepršavo. To je bila najteža grupa. Treba ih se ipak plašiti jer imaju dobre pojedince. Dugo su na okupu, igrali smo mnogo puta u poslednjih nekoliko godina, ali nas nikada nisu nadigrali. Dobro ih poznajemo. Igraju na pivota, grade se, daju povratne lopte, a ostali se zaleću na šut. Toga baš moramo da se pazimo.“

Pršić je posebno zadovoljan zbog toga što je sav uspeh napravljen bez stranaca u ekipi.

Da nam je neko ponudio medalju prihvatili bismo bez razmišljanja. Bio bi to ogroman uspeh. Rekao sam - nek budemo i poslednji, bitno je da igraju Srbi. Ako se već igra to prvenstvo Evrope što bi se mi pojačavali sa nekim strancima? Mislim da je to naša najveća prednost. Znaš, igraš za grb, za himnu, za svoje ljude. To možda Brazilci ne osećaju. Možda možemo to da iskoristimo“, zaključio je Pršić.

Meč je na programu u četvrtak od 18.30.

(FOTO: Startsport)

Pratite MOZZART i na Vajberu
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.