Priznao bruku

Izvor: Danas, 30.Mar.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznao bruku

Sport u Crnoj Gori potpisao je kapitulaciju posle meča najboljih fudbalera "đetića" i Rusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. "Varvari" i njima slični napravili su veliki skandal u Podgorici, nenadoknadiv gubitak ne samo za fudbal, već i za sport uopšte u Crnoj Gori. Prvo je jedan od huligana bakljom pogodio u vrat Igora Akinfejeva, golmana ruske reprezentacije, na samom početku meča, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << su njemu slični nastavili sa konstantnim provokacijama, neshvatljivim ponašanjem. Do kulminacije je došlo sredinom drugog poluvremena, kada je sudija utakmice Denis Ajtekin iz Nemačke bio primoran da prekine duel, jer je Dmitrij Kombarov pogođen upaljačem koji je doleteo sa zapadne tribine, dela stadiona na kome, po nepisanom pravilu, utakmice posmatraju pasionirani ljubitelji fudbala.

Evidentno je da takvih navijača gotovo da nije bilo na meču između Crne Gore i Rusije. Nerazumna tenzija koja je razbijala plućna krila svima koji su se u petak uveče nalazili u Podgorici kao da je pojačana prisustvom velikog broja policajaca koji su, naslutivši šta se sprema, pokušali da spreče incidente, ali su pred najezdom huligana kojima ništa nije sveto, morali da priznaju poraz.

O daljoj sudbini fudbalske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odlučivaće Disciplinska komisija UEFA, koja će se tim povodom sastati već danas, međutim Branko Brnović, selektor "đetića" izjavama nakon duela u Podgorici već naslućuje krajnji epilog.

- Ostavili smo lošu sliku. Žao mi je zbog igrača, sada definitivno ne samo da više nemamo šansu da se kvalifikujemo, već je pitanje šta će se dešavati sa fudbalom u Crnoj Gori. Izvinjavam se fudbalerima i stručnom štabu Rusije na svemu što se desilo. Normalno je da utakmica bude prekinuta nakon što je incident ponovljen. Igrači su utučeni, niko ne zna šta bi rekao u ovom trenutku, a ne znam šta bih i ja rekao posle svega. Sada smo izgubili sve šanse - ogorčen je selektor Crne Gore.

Brnović je reprezentaciju Crne Gore preuzeo 2011. posle odlaska Zlatka Kranjčara. Prethodno nije imao veće trenersko iskustvo, osim što je kao pomoćnik radio u stručnom štabu pomenutog Cice Kranjčara. Tokom igračke karijere proslavio se nastupima u Partizanu sa kojim je osvojio dve titule. Odigrao je šest sezona za Espanjol, nastupivši 27 puta za SR Jugoslaviju. Slovi za mirnog i staloženog čoveka, studioznog u radu, sa visokim stepenom tolerancije, što posebno cene fudbaleri Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.