Porzingis spreman za Srbiju: Pokušaće da mi uđu u glavu

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porzingis spreman za Srbiju: Pokušaće da mi uđu u glavu

Krilni centar Letonije Kristaps Portingis bio je neizvestan za Evrobasket, ali ističe da će biti spreman za duel sa Srbijom na startu Evropskog prvenstva.

Dve selekcije sastaju se u petak od 16 časova u Istanbulu, u meču koji bi mogao biti jedan od ključnih u borbi za prvo mesto u Grupi D.

Reporter B92.net u Istanbulu – Aleksandar Kovačević.

"Imam povredu, ali ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ozbiljno, uz tretman i koncentraciju na koleno biću spreman za početak turnira", rekao je Porzingis 24 sata pre okršaja dva tima.

Letonija sa i bez Portingisa su dva potpuno različita tima, nema sumnje da će centar Njujork Niksa biti ključni faktor svoje selekcije protiv Srbije, ali i generalno na turniru.

"Biće teška utakmica, Srbi su žestoki, znamo to. Imao sam saigrače iz Srbije, poznajem njihov stil igre i školu košarke. Jedna je od najboljih na svetu. Biće teško, ali smo spremni", rekao je sjajni centar.

Ovu utakmicu lako bi mogao da obeleži direktan duel dvojice NBA gorostasa, jer bi iz redova "Orlova" za njega posebno zaduženje mogao da ima Boban Marjanović, iako nisu baš na identičnim pozicijama.

"Ne plašim se nijednog igrača, to je moj mentalitet. Srbija je opasan tim, siguran sam da će biti agresivni od starta, pokušati da mi uđu u glavu, da budu žestoki, pa moram biti spreman na to", kaže Letonac.

Letonija nema bogatu košarkašku tradiciju, ali je ovo jedna od najtalentovanijih selekcija koja je prethodnih godina enormno napredovala.

"Verujem da imamo veliku šansu da napravimo dobre stvari na ovom turniru. Želimo da idemo utakmicu po utakmicu, nećemo srljati. Verujem da uz šutere koje imamo i naše talentovane i iskusne igrače koji će da nas vode možemo stići daleko", zaključio je Porzingis razgovor sa srpskim medijima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.