Poraz Srpkinja u Sloveniji

Izvor: B92, 27.Okt.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Srpkinja u Sloveniji

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je u Ljubljani od Slovenije sa 26:31 (12:16) u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.

Najefiksanija u poraženom timu bila je Katarina Krpež sa pet, Sanja Damnjanović je postigla četiri, a za Sloveniju Tamara Mavsar bila je precizna šest puta.

"U prvom poluvremenu imali smo dosta promašaja, što kasnije nismo uspeli da popravimo. Utakmica je pokazala da mora mnogo bolje da se igra, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko bio protivnik", rekao je selektor Saša Bošković

Njegove izabranice su od početka meča imale problema da nametnu svoj stil igre, pa su tako Slovenke uspele da zabeleže pomalo iznenađujuću pobedu.

Domaća selekcija je u 46. minutu imala prednost od osam golova (23:15), koju Srbija, uprkos znatno većoj angazovanosti i bržoj igri, nije uspela da znatno umanji do kraja meča.

Rukometašica Srbije Andrea Lekić ocenila je da ovaj poraz timu treba da bude "velika opomena", kao i da igra u odbrani nije bila na nivou sa prethodnog Evropskog prvenstva.

"Moramo mnogo bolje da se pokažemo, da popravimo stvari na kojima smo grešili, kako bismo dosta ozbiljnije sačekali Svetsko prvenstvo i protivnike. Golmanka reprezentacije Slovenije bila je zaista izvanredna. Nismo došli do pobede, nadam se da se ovakva utakmica neće ponoviti i učinićemo sve da popravimo igru", navela je Lekićeva.

U drugom meču Grupe pet, Švedska je slavila na gostovanju protiv Švajcarske sa 30:22, pa su sada tako izbile na prvo mesto u grupi sa četiri boda, dok je Srbija na deobi drugog sa Slovenijom.

Reprezentacija Srbije naredni meč kvalifikacija za EP u Mađarskoj i Hrvatskoj igraće 26. marta naredne godine protiv Švedske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.