Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 12:50

Počinje Evropsko prvenstvo za rukometašice, prvi "pandemijski" šampionat – Srbija u Grupi C

Evropsko prvenstvo za rukometašice počinje danas i igraće se do 20. decembra u danskim gradovima Herningu i Koldingu. Srbija će se takmičiti u Grupi C, zajedno sa selekcijama Holandije, Mađarske i Hrvatske.
Šampionat Evrope bio je pod velikim znakom pitanja, pošto je dve nedelja pred početak Norveška kao domaćin, odustala od ogranizacije zbog sitaucije izazvane koronavirusom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Danska je prihvatila potpunu organizaciju, pa će ovo EP biti prvo kontinentalno takmičenje u nekom kolektivnom sportu koje će se održati u pandemijskoj 2020. godini.
U specifičnim uslovima i strogim pravilima, rukometašice će biti smeštene u "crvenom mehuru", u kom je kretanje dozvoljeno samo u okviru hotela i dvorane, a sve u cilju da se mogućnost zaraze koronavirusom svede na minimum.
Izabranice Ljubomira Obradović trebalo je u utorak da stignu u Dansku, ali su problemi u vezi sa testiranjima odložili put, te su jutros su krenule u Kolding, gde će sutra od 20.30 početi nastup na EP, duelom protiv Holandije.
Srbija igra u grupi C, zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom, a mnogo optimizma i nade polažu na ovaj šampionat.
Iako su poslednju zvaničnu utakmicu rukometašice Srbije odigrale prošle godine u decembru na Svetkom prvenstvu u Japanu, kada su u borbi za peto mesto poražene od Crne Gore, osokoljene uspehom koji ih je odveo u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, žele da nastave kontinuitet dobrih rezultata i na EP u Danskoj i nadaju se visokim dometima.
Boje Srbije u Danskoj braniće:
golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac;
leva krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević;
pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba;
desna Krila: Katarina Krpež-Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić;
bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Marija Agbaba.
Nakon duela sa Holandijom, naredni rivali biće Mađarska u nedelju od 16 sati, a sa Hrvatskom se sastaju sledećeg utorka od 18:15.
Po tri najbolje ekipe iz svake grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, u kojoj se grupa u kojoj su srpske rukometašice ukršta sa grupom D, gde su Rumunija, Norveška, Nemačka i Poljska.
Titulu šampiona brane rukometašice Francuske.
Na šampionatu Evrope takmiče se: 
Grupa A (Herning): Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija
Grupa B (Herning): Rusija, Švedska, Španija, Češka
Grupa C (Kolding): Holandija, Mađarska, Srbija, Hrvatska
Grupa D (Kolding): Rumunija, Norveška, Nemačka, Poljska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.