Piksijeve golmanske muke

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 11:27

Piksijeve golmanske muke

Kako se bliži Evropsko prvenstvo, naše prvo posle četvrt veka, najveća bojzan za selektora Dragana Stojkovića Piksija su povrede.

Nemanja Gudelj i Ivan Ilić su ga već zabrinuli, ali postoji i pozicija kojoj ni povrede ništa ne mogu.

Srbija nikada nije imala izbor golmana kakav ima pred kontinentalni šampionat, čak i pored otkazivanja Mileta Svilara.

Već su se pravile kombinacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko će morati da ispadne iz kvarteta na spisku za EURO. Najviše je bilo onih koji put Nemačke poveli Đorđa Petrovića, Vanju Milinkovića Savića i Mileta Svilara, u kom slučaju bi "izvisio" Predrag Rajković.

Situacija se promenila kada je golman Rome obavestio FSS da ne želi da dođe na naredno okupljanje "orlova", te da bi da proba i izbori mesto u nacionalnom timu Belgije za čije je mlađe kategorije i branio.

Sa tim su se poklopili i sve bolji nastupi prvog čuvara mreže Majorke, koji je u protekloj nedelji sačuvao svoju mrežu netaknutom u pobedi nad Đironom (1:0), a potom i odbranio penal Ilkaju Gindoanu u porazo protiv Barselone (0:1).

Time je zavredeo ocenu 8,3 od specijalizovanog portala Sofascore i prvo mesto na njihovoj listi Top 10 srpskih igrača koji ne nastupaju u domaćem prvenstvu.

Njegov konkurent za mesto "jedinice" u nacionalnom timu Vanja Milinković-Savić je dobio "osmicu" posle sjajne partije u duelu sa Napolijem, baš kao i Uroš Račić koji je asistirao za pobedu Sasuola protiv Frozinonea (1:0).

U Top 10 su još vezista Krasnodara Mihajlo Banjac (7,7), još uvek je na listi Mile Svilar (7,6) koji je odbranio penal u remiju sa Fiorentinom (2:2), a identičnu ocenu su dobili Strahinja Pavlović i Andrija Živković.

Dejan Joveljić i Ranko Veselinović iz MLS lige su dobili po sedam i po, a na poslednjem mestu je Strahinja Erakovića sa 0,1 manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.