Pavar nije imao potres mozga

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 09:20

Pavar nije imao potres mozga

UEFA je prihvatila objašnjenje medicinskog tima Francuske da njihov fudbaler Benžamen Pavar nije dobio potres mozga na utakmici sa Nemačkom.

Pavar je posle duela sa protivničkim igračem Robinom Gosensom u drugom poluvremnu pao i udario licem u teren.

Nakon utakmice grupne faze Evropskog prvenstva, francuski odbrambeni igrač rekao je da se "osećao kao da je bio nokautiran 10, 15 sekundi, ali da je posle toga bio bolje"

Zabrinutost je izazvala mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je francuski lekarski tim prekršio UEFA povelju o potresu mozga, u kojoj se navodi da će "ako se sumnja da je igrač doživeo potres mozga, on odmah biti izveden sa terena, na utakmici ili treningu".

"Dobili smo potvrdu od doktora francuskog tima da nije imao potres mozga. To su zatim proverili naši službenici i potvrdili", rekao je direktor turnira Martin Kalen.

UEFA je saopštila da će Pavarovo stanje biti pažljivo praćeno narednih dana.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.