POLUFINALE!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLUFINALE!

Miloš Simić golom u poslednjem sekundu doneo Srbiji pobedu nad Ukrajinom - 2:1 (1:0)!

Futsal reprezentacija Srbije ispisala je istoriju, pred 11.161 ljudi u Areni!

Izabranici Ace Kovačevića plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pobedivši Ukrajinu 2:1 (1:0), kada je 99,9 odsto bilo izvesno da će se igrati produžeci.

Ukrajinci su bili ti koji su u poslednjem minutu dva puta zapretili, ali je Srbija krenula u poslednji napad, preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kapitena Marka Perića. On je uputio idealan centaršut sa levog krila, a Miloš Simić sa pet metara majstorskim volej udarcem matirao odličnog golmana Jevgena Ivanjaka - 2:1!

Da je zakasnio za delić sekunde, ne bi važilo!

Ovako, pobeda, trijumf, čudo, za polufinale protiv Rusije ili Azerbejdžana u četvrtak!

Foto: MN Press

"Orlovi" su poveli posle samo 86 sekundi igre, kada je Mladen Kocić (njegov četvrti gol na EP) kaznio nepotrebno istrčavanje Ivanjaka i na povratni pas Slobodana Janjića zatresao praznu mrežu.

Kada su se oporavili od šoka (mogla je Srbija da povede bar sa 2:0), Ukrajinci su preuzeli konce igre i iz minuta u minut stavljali na iskušenje našu nesigurnu odbranu.

Golman Miodrag Aksentijević nebrojeno puta je kvalitetno intervenisao, ali u 24. minutu nije mogao ništa da uradi, kada je Mikola Gricina neometan tukao sa četiri metra, posle dodavanja iz auta - 1:1.

Od tog trenutka vođena je ravnopravna borba, sa više šansi za "orlove", koje je jednu za drugom osujećivao Ivanjak, sve do Simićevog spektakularnog pogotka.

Izvor: Youtube/Nikola Perić

Trijumf nad Portugalom, vredan prvog mesta u grupnoj fazi, doneo nam je Ukrajinu, kao manje kvalitetnog rivala u četvrtfinalu, nego što bi to bila Španija, ali reprezentacija Srbije imala je veoma, veoma težak posao.

Na sreću, uspela je da ga obavi i narednih dana boriće se za medalju. Bravo, momci!

U drugom četvrtfinalu od 21 čas igraju Španija - Portugal, a u utorak Rusija - Azerbejdžan i Kazahstan - Italija.

IZ MINUTA U MINUT

- Kapiten Marko Perić centrirao je sa leve strane, a Simić izmakao pažnji odbrane i volejom sa pet metara odveo "orlove" među četiri najbolje selekcije "starog kontinenta".

40' GOOOOOOOL - 2:1! Neverovatno!!! Miloš Simić za polufinale.

Foto: MONDO

40' Ukrajinci su dva puta ugrozili Aksentijevića, ali nema gola. Izgleda da idemo u produžetke 2x5 minuta.

40' Rajčević sa svoje pozicije, iskosa desno, pogađa spoljni deo mreže.

39' Tukao je Perić iz daljine u pozicionom napadu, Ivanjak napravio paradu i odbranio.

38' Dva minuta do kraja...

37' Otvorila se kontra "1 na 1" gostima, Lazić telom zaustavlja Gricinu, strelca izjednačujućeg pogotka.

37' Dobro je prošao Kocić po levom boku, ušao u golmanski prostor, ali nije prošlo dodavanje. Korner.

37' Do kraja 3:45 minuta, selektor Kovačević traži tajm-aut. Zajedno sa saradnicima poručio je igračima da drže koncentraciju u odbrani. "Ne moramo da damo gol, ali nemojte da ga primimo. Imamo produžetke". Svaka greška može da bude kobna...

BEZ PROŠIRENJA

MONDO saznaje da kapacitet Arene neće biti povećan sa trenutnih 11.000 mesta, iako se Srbija plasirala u polufinale EP. Zašto? U kratkom roku (do četvrtka) nije moguće ispuniti sve bezbednosno-tehničke uslove.

35' Jak i precizan udarac Perića sa aut linije, Ivanjak siguran.

35' Šansa za Srbiju! Ukrajinci su prvo presekli pokušaj Rajčevićeve asistencije usamljenom Kociću na "drugoj" stativi, zatim je Rajčević probao da iz odbitka sam da gol, ali Ivanjak nije dozvolio.

35' Dobra varka telom Perića, međutim, čuvar je stigao da izblokira šut.

34' Aleksandar Živanović je prošao čuvara na desnoj strani, našao prostor za šut, ali bio je neprecizan.

Attendance: 11,161 capacity crowd - the most for any #FutsalEURO quarter-final

— UEFA Futsal (@UEFAFutsal) February 8, 2016

33' Sudije su "izgubile kompas"! Ne sviraju očigledniji faul od onog Pršićevog u prethodnom napadu, a to vodi oštrom startu Sorokina na Simiću, koji je vodio kontru. Žuti karton Ukrajincu.

32' Pršić je blago odgurnuo Sorokina - faul. Naša klupa skače na noge, Aksentijević trči sa gola da prostestuje kod sudije i dobija žuti karton, kao i Ukrajinac Žurba u gužvi koja se stvorila. Zatim Aksentijević brani neugodan šut Ovsjanjikova po zemlji.

31' Umesto slobodnog udarca za Srbiju, metar ispred golmanskog prostora, sudija svira kontrafaul. Simić je pao između dvojice čuvara...

Still Serbia 1-1 Ukraine and anyone's #FutsalEURO quarter-final pic.twitter.com/qhz7BMRnt0

— UEFA Futsal (@UEFAFutsal) February 8, 2016

28' Presing "orlova" na poslednju liniju ukrajinskog tima, pogrešna predaja lopte i snažan šut Janjića sa oko 15 metara, Ivanjak ponovo na visini zadatka.

27' Sada je Ivanjak na iskušenjima. Odbranio je dva opasna šuta Rajčevića iz daljine, dok treći šut (Simić) nije bio toliko zahtevan za njega.

26' Konačno šansa i za "orlove"! Miloš Simić izašao je sam pred golmana Ivanjaka, koji je imao sreće da ga šut iz neposredne blizine pogodi u nogu.

25' Aksentijević spasava! Nove dve odlične intervencije našeg golmana. Prvo je istrčavanjem posle greške odbrane skratio ugao i grudima odbranio šut Ovsjanjikova, a 30 sekundi kasnije i sam je loše ispucao loptu napred i bio prinuđen da se izbori sa "projektilom" Žurbe.

Izvor: Youtube/Magic Arrow

- Još u prvim minutima konstatovali smo da se "orlovi" prilično komotno ponašaju prilikom odbrane prekida i upravo iz takve situacije primili smo gol. Koval je izveo aut, jednostavno dodao loptu Gricini, koji je neometan zatresao mrežu sa samo tri metra. Umesto ispred, naš igrač bio je iza njega.

24' GOL - 1:1!Mikola Gricina donosi Ukrajini zasluženo izjednačenje. Nedopustivo lako...

21' Odmah oštar šut iz daljine, Aksentijević odlično brani.

Ukraine have had their chances but hosts Serbia lead this #FutsalEURO quarter-final through an early goal. pic.twitter.com/xJSB4lpwA0

— UEFA Futsal (@UEFAFutsal) February 8, 2016

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0 (Kocić 2)!

Izvor: Youtube/Magic Arrow

19' Oštar start na Kociću i slobodan udarac. Pokušaj kombinacije osujetili su Ukrajinci.

18' Kocić se u pozicionom napadu (tako se igra u poslednja dva-tri minuta, bez većih uzbuđenja) iznenada odlučio na udarac iskosa sa leve strane. Dobro je "sakrio" nameru, šut je bio jak, po zemlji, ali je otišao malo pored stative.

15' Rajčević je topovski šutirao posle duplog pasa sa Pršićem, ali pravo u Ivanjaka, koji je odbio loptu u polje.

13' Spektakularan volej Bondara, brani dobro postavljeni Aksentijević.

12' Izgledna kontra Srbije! "Dva na jedan" išli su Miloš Simić i Stefan Rakić, ali loš pas Simića dozvolio je igraču Ukrajine da ukliza i interveniše. Trebalo je da završi sam...

- Azeri "snimaju" moguće rivale u polufinalu

Team #Azerbaijan is in the audience watching match Serbia Ukraine #FutsalEURO#futsalrocks ⚽⚽ pic.twitter.com/v7hHEFn99f

— futsaleuro2016 (@futsaleuro2016) February 8, 2016

10' Ukrajinci mnogo opasniji nakon primljenog gola, ali za sada odolevamo. Nekako.

9' Još jednom se uspavala odbrana naše selekcije prilikom prekida. Bondar je "iz prve" šutirao nakon dodavanja iz auta, a lopta za desetak centimetara preletela prečku.

8' Duga lopta na krilo Rajčeviću i odličan centaršut, paralelno sa gol-linijom, ali niko od "orlova" nije stigao da isprati tu akciju.

6' Aksentijević je odlično odbranio prizemni udarac Valenka sa osam-devet metara, a potom Gricina nije uspeo da odreaguje na odbitak onako kako je želeo.

4' Projektil Kovala otišao je tik pored stative. Pre toga je Rajčević požrtvovanom intervencijom sprečio jednog od igrača Ukrajine da šutira iz izgledne pozicije.

3' Još dve odlične šanse za Srbiju! Janjić i Kocić lako su mogli da u dve odvojene akcije povećaju na 2:0, nisu bili precizni. Kao da ih je zbunila lakoća sa kojom su se našli pred golom.

- Kocić je izveo aut, a golman Ivanjak nepotrebno istrčao i ostavio nezaštićenu mrežu. Usledio je povratni pas Slobodana Janjića i Kocić je bez poteškoća doveo "orlove" u vođstvo. Prošlo je samo 86 sekundi od početka meča.

2' GOOOOOL - 1:0! Mladen Kocić! Kakav početak... Već četvrti gol našeg najboljeg strelca na EP.

1' Dva šuta Ukrajinaca van okvira gola.

- Sjajna atmosfera u Areni prilikom intoniranja himne.

Serbia anthem #FutsalEUROhttps://t.co/k2TNYDgxw8

— UEFA Futsal (@UEFAFutsal) February 8, 2016

#Lockeroom Serbia is ready for the most important match in their lives #FutsalEURO@UEFAFutsal@arenabeogradpic.twitter.com/1b5BRA2npX

— futsaleuro2016 (@futsaleuro2016) February 8, 2016

- U početnoj postavi "orlova" biće golman Miodrag Aksentijević, kapiten Marko Perić, Slobodan Janjić, Mladen Kocić i Slobodan Rajčević. Sa klupe šansu čekaju Živanović, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Lazić, Stojković i golman Momčilović.

- Srbija i Ukrajina do sada su odigrale pet međusobnih mečeva i bilans je 2:1 u pobedama, uz dva remija.

- Tribine Arene su pola sata pre početka meča prilično prazne, ali tome su sigurno doprineli kraj radnog vremena i saobraćajni "špic". Ne treba sumnjati da će izabranici Ace Kovačevića imati zdušnu podršku.

Foto: MONDO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.