PAVLOVIĆ SPUŠTA LOPTU: Cilj je da na Evropskom prvenstvu prođemo grupu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 11:05

PAVLOVIĆ SPUŠTA LOPTU: Cilj je da na Evropskom prvenstvu prođemo grupu

Nema mesta euforiji.

Srpski reprezentativac i defanzivac Salcburga, Strahinja Pavlović dao je intervju za "Sportski žurnal" u kom se dotakao nadolazećih obaveza sa reprezentacijom.

"Orlove" čeka Evropsko prvenstvo na kom će biti u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, pa potom A divizija Lige nacija u kojoj će se nadmetati sa Španijom, Danskom i Švajcarskom.

- Ne pamtim kad je raspored utakmica delovalo zanimljiviji nego u 2024. EURO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sam po sebi ogroman izazov, pogotovo što nismo učestvovali od 2000. Želimo da napravimo korak više u odnosu na prethodne završne turnire i prođemo u osminu finala. U Ligi nacija želimo da igramo u četvrtfinalu, a biće zanimljivo jer treće mesto donosi borbu za opstanak u A diviziji. Shvatićemo ozbiljno sve utakmice, a prvo smo, naravno, usmereni na kontinentalni šampionat - kaže Pavlović.

Ostala su još četiri meseca do prvog susreta na EURO sa Engleskom u Gelzenkirhenu. Srbija će imati veći period priprema nego pred Katar.

- Naravno da je bolje kad je period do velikog takmičenja duži. Uoči Svetskog prvenstva 2022. bila je nezgodna situacija, jer smo iz prvenstva došli na okupljanje i odmah otputovali u Bahrein, pa u Katar. Ligaška sezona biće završena ranije, malo ćemo se odmoriti i onda imati dve nedelje za treninge i kontrolne utakmice. Važno je da svi budemo zdravi. Pred Mundijal povređeni nisu ni imali vremena da se oporave -ističe defanzivac Salcburga.

U javnosti sada, za razliku od perioda pred Mundijal u Kataru, nema euforije.

- Kvalifikacije su bile teške. Mnogi su očekivali da lakše obezbedimo plasman u Nemačku. Zbog toga su očekivanja od nas manja, mada kako se EURO bude približavao počeće i euforija. Cilj nam je da prođemo grupu, imamo šanse, videćemo -rekao je Pavlović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.