Orlovi počeli pripreme za Farane

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" počeli pripreme za Farane

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu je u Staroj Pazovi počela počeli prepreme za meč protiv Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Odmah posle završetka utakmice protiv Severne Irske i važne pobede u Belfastu, ekspedicija naša reprezentacija vratila se u bazu, Sportski centar u Staroj Pazovi.

Već u prepodnevnim satima održan je trening kojim su počele pripreme za sledeću kvalifikacionu utakmicu, koja se igra u utorak od 20.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na stadionu Partizana.

Stručni štab, na čelu sa selektorom Vladimirom Petrovićem Pižonom imao je na raspolaganju sve igrače, s tim što pravo igranja protiv Farana nema Slobodan Rajković, koji je u Belfastu, u pobedi našeg tima sa 1:0, dobio drugi žuti karton.

Napadač "olrova" Milan Jovanović ocenio je da je njegova ekipa favorit za osvajanje drugog mesta koje vodi u baraž za prvenstvo Evrope, a da igra iz meča sa Severnom Irskom treba da bude model za završnicu kvalifikacija.

"Osvojil smo tri važna boda u Severnoj Irskoj, a posebno prija način na koji smo to uradili. Ova utakmica treba da bude smernica za nastavak kvalifikacija i nadam se Evropsko prvenstvo", rekao je Jovanović i podsetio da je Srbija imala dosta sreće pošto je u glavni konkurent za drugo mesto Slovenije izgubila od Estonije (1:2).

"To je posle našeg rezultata u Belfastu došlo kao šlag na tortu. Sada moramo oberučki da uhvatimo šansu koja nam se ukazala i verujem da smo favoriti za osvajanje drugog mesta u grupi. Sledeći su Farani, koji će se sigurno braniti u Beogradu, a mi moramo da imamo isti pristup kao protiv Severne Irske".

Golman Srbije Bojan Jorgačević rekao je da je važno da ekipa bude totalno smirena i nametne svoj stil igre Faranima.

"Važno je da kao i u Belfestu forsiramo našu igru i budemo skoncentrisani tokom celog meča. U petak smo položili veliki ispit, a sada moramo da budemo još ozbiljniji. Nećemo da precenimo Farane, ali moramo da budemo sa obe noge na zemlji. Pobeda ceh nam doneti miran tok kvalifikacija", rekao je Jorgačević.

Igrač sredine terene Zdravko Kuzmanović istakao je da naš nacionalni tim lakše diše posle pobede u Belfastu.

"Zasluženo smo pobedili Severen Irce. Sada nam je mnogo lakše za nastavak kvalifikacija, iako smo svesni da sledi još jedna bitna utakmica", kaže Kuzmanović.

Grupa C

S. Irska - Srbija 0:1

(Pantelić 67)

F. Ostrva - Italija 0:1

(Kasano 11)

Slovenija - Estonija 1:2

(Matavž 78 - Vasiljev 29. p, Purje 81)

Tabela:

1. Italija 7 6 1 0 15:1 19

2. Slovenija 8 3 2 3 10:6 11

3. Srbija 7 3 2 2 9:9 11

4. Estonija 8 3 1 4 9:12 10

5. S. Irska 7 2 3 2 7:4 9

6. F. Ostrva 9 1 1 7 5:23 4

Preostali mečevi:

Srbija - F. Ostrva (6.9), Estonija - S. Irska (6.9), Italija - Slovenija (6.9), Srbija - Italija (7.10), S. Irska - Estonija (7.10), Italija - S. Irska (11.10), Slovenija - Srbija (11.10).

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karte za meč sa Faranima u prodaji od ponedeljka

Izvor: Sportal.rs, 04.Sep.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u utorak utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Rival na stadionu Partizana će biti nacionalni tim Farskih Ostrva, a karte za ovaj meč će biti u prodaji od ponedeljka.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.