Orlovi kreću put Slovenije

Izvor: RTS, 09.Okt.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" kreću put Slovenije

Sa aerodroma "Nikola Tesla" ekspedicija "orlova" kreće put Slovenije na najvažniji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U situaciji u kojoj nas samo pobeda vodi u baraž kalkulacija nema. Marko Pantelić rekao da će reprezentacija dati maksimum, dok golman Jorgačević upozorava da nam Slovenci neće pokloniti pobedu.

"Orlovi" su spremni za, nadamo se ne poslednji let u ovim kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropsko prvenstvo. Sledeća stanica je Maribor, u kojoj nas čeka reprezentacija Slovenije. Kalkulacija, posle remija sa Italijanima i pobede Estonaca u Severnoj Irskoj, više nema. Samo pobeda izabranike Vladimira Petrovića vodi u baraž, svaki drugi ishod, i Evropsko prvenstvo gledaće na malim ekranima.

Ekspedicija srpske reprezentacije, sa manjim zakašnjenjem, putuje u najvažniji meč ovih kvalifikacija. Očekuje se da srpski reprezentativci, po dolasku u Sloveniju, odrade trening u 18 časova. Put Slovenije krenuo je i roviti Nemanja Vidić, ali još nije izvesno da li će biti na raspolaganju selektoru Petroviću.

U meču koji nama znači sve, a Slovencima ništa, reprezentativci Srbije su svesni da pobeda mora da se osvoji, i da im to niko neće pokloniti. Marko Pantelić najavio je da će "orlovi" u utorak pružiti maksimum.

"Čitave kvalifikacije igramo pod pritiskom da moramo nešto da uradimo, bilo da pobedimo, bilo da izgubimo, tako će biti i u utorak. Slovenija je dobra ekipa, i protiv njih ćemo dati svoj maksimum", rekao je Pantelić.

Golman reprezetnacije Bojan Jorgačević, koji u Gentu igra sa dva slovenačka igrača, Ljubljankićem i Šulerom, potvrdio je da će Slovenci pred svojom publikom jurišati na pobedu.

"Ne treba da se oslanjamo na to kako drugi igraju. Slovenci nam neće pokloniti pobedu, tako da mi moramo da damo svoj maksimum", rekao je Jorgačević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.