”Orlići” ubedljivom pobedom stigli do četvrtfinalnog meča protiv Izraela

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2023, 10:05

”Orlići” ubedljivom pobedom stigli do četvrtfinalnog meča protiv Izraela

Nakon tri ubedljive pobede u grupi, juniori Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva savladali su reprezentaciju Danske rezultatom 107:62. Njima će, u hali ”Čair”, većeras od 20:30 protivnik u četvrfinalu biti tim Izraela.

Pitanje pobednik se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, pošto su izabranici Nenada Stefanovića na startu utakmice poveli sa 10:0. Već do poluvremena prednost srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tima bila je čak 23 poena (51:28), dok je u drugom delu razlika samo rasla za ibedljivu pobedu od 45 razlike.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Bogoljub Marković sa 16, Mitar Bošnjaković sa 14, dok su Nikola Topić i Pavle Nikolić dodali po 13 poena. Danska savladana sa 45 poena razlike; foto: KSS

Protivnik juniorima Srbije u hali ”Čair” u utakmici koja će odlučivati učesniku polufinala biće Izrael (20:30). U preostalim četvrfinalima sastaju se Turska - Španija (13 sati), Nemačka - Grčka (15:30) i Francuska - Slovenija (18).

Polufinalne utakmice igraće se u subotu, 30. jula, dok je finale na programu dan kasnije.

Podsetimo, prvenstvo u Nišu obeležili su i brojni problemi - prvi dan je protekao u prokišnjavanju hale "Čair" i štrajku košarkaša Poljske i Turske koji nisu želeli aktivno da igraju poslednjih pet minuta zbog loših uslova u sali OŠ "Mika Antić". Iz FIBA su, kako kažu za ESPN, pokrenuli istragu,

Na probleme sa virusnom infekcijom požalili su članovi šest reprezentacija, a trenutno se čekaju rezultati sanitarne isnpekcije koja je obišla u hotel u kome su se nalazili košarkaši i članovi stručnog štaba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.