Orlići sa Portugalom i Španijom na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2016, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" sa Portugalom i Španijom na EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Poljskoj igrati u Grupi B sa selekcijama Portugala, Španije i Makedonije, odlučeno je danas žrebom u Krakovu.

Grupnu fazu takmičenja na šampionatu Evrope reprezentacija Srbije će igrati u Gdinji i Bidgošću.

U Grupi A su domaćin turnira, reprezentacija Poljske, zatim Slovačka, Švedska i Engleska, dok su u Grupu C svrstane selekcije Nemačke, Češke, Danske i Italije.

Titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šampiona brani Švedska, koja je na prošlom šampionatu Evrope u finalu slavila protiv Portugala.

Evropsko prvenstvo igra se od 16. do 30. juna 2017. u poljskim gradovima Krakovu, Kjelceu, Lublinu, Gdinji, Bidgošću i Tuču.

Grupe na EP:

Grupa A: Poljska, Slovačka, Švedska, Engleska

Grupa B: Portugal, Srbija, Španija, Makedonija

Grupa C: Nemačka, Češka, Danska, Italija.

Sivić: Biti prvi u grupi, isto je kao da ste osvojili prvenstvo

Trener mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da će osvojiti prvo mesto u grupi na Evropskom prvenstvu 2017. u Poljskoj biti jednako teško kao i osvojiti titulu na tom takmičenju.

"Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Mislim da smo dobili jednu korektnu grupu, a teško je izabrati koja je najjača na predstojećem šampionatu. Biti prvak u ovoj našoj B grupi je jednako kao i osvojiti Evropsko prvenstvo... A, naše ambicije su velike", rekao je Sivić, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Srbija će grupnu fazu takmičenja na šampionatu Evrope igrati u Gdinji i Bidgošću, a prvi protivnik će joj biti Portugal. Sivić smatra da je to dobro.

"Dobro je i što će Portugal i Španija imati svoj derbi, ali moj stav je da treba da se bavimo sobom, da mi damo svoj maksimum i probamo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u polufinale... Apsolutno je suvišno govoriti o rejtingu selekcija, jer se radi o reprezentacijama, naravno mislim na Španiju i Portugal, koje su mnogo puta osvajale ovaj šampionat, stalni su učesnici i ne treba trošiti reči o kvalitetu koji poseduju", rekao je Sivić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.