Orlići pred duel na Čairu: Izdanje protivnika zavisiće od nas

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" pred duel na "Čairu": Izdanje protivnika zavisiće od nas

Pobede nad Estonijom i Rusijom na niškom stadionu “Čair” neophodne su reprezentaciji Srbije kako bi ostala u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Mladi fudbaleri sutra, 15. novembra igraju protiv selekcije sa Baltika, a trener Ilija Stolica kaže da će izdanje rivala u velikoj meri zavisiti od onoga što prikažu njegovi izabranici.

Sem dva trijumfa, fudbalerima do 21 godine potrebno je i da kvalitet podignu na viši nivo, smatra Stolica. Za to im je potrebno da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osete podršku publike, te se nadaju da će Nišlije prepoznati da je ovo trenutak da ih podrže. Na Estonce bez Pavlovića, Stevanovića i Čumića; foto: Vanja Keser

Estonija je zabeležila pobedu protiv Letonije, sa kojom smo mi odigrali nerešeno. Oni su snažan kolektiv, oslanjaju se puno na brze i kontranapade i očekivano je da budu opredeljeni tako i na sutrašnjoj utakmici. Uz sav respekt, mislim da smo kvalitetniji, ali jedna je stvar biti bolji na papiru, a potpuno drugačija pokazati to na terenu. Mislim da će dobro izdanje protivnika u velikoj meri zavisiti i od nas - priča Stolica.

Sada je i definitivno da Stolica neće moći da računa na povređeni dvojac iz Partizana Filipa Stevanovića i Strahinju Pavlovića, a novina je i da je, zbog povrede, neizvestan i nastup Vejka Birmančevića. Među fudbalerima neće biti ni prvotimca niškog Radničkog Nikole Čumića, jer mu je preminuo brat.

To je jedna strašna stvar koja nas je zadesila. Svi smo u ovim trenucima mislima uz njega i njegovu porodicu. To je detalj koji nas je dosta poremetio i uticao na nas, ali verujem da ćemo u tome naći i snage i motiva za obe utakmice i da na neki način posvetimo te utakmice upravo njegovom preminulom bratu - rekao je selektor.

Srbija je u dosadašnja 4 meča osvojila isto toliko bodova i nalazi se na 4. poziciji Grupe 5 kvalifikacija za kontinentalni šampionat, dok je Estonija sa bodom manje na poziciji niže.

Utakmica počinje u 19 sati, a ulaznice se sutra mogu nabaviti na biletarnici hale “Čair” od 10 sati, a na biletarnici stadiona od 17 sati. Cene su 200 dinara za istok i 300 dinara za zapad, dok će jug i sever “Čaira” biti zatvoreni.

Podsetimo, “orlići” će na “Čairu” u istom terminu u utorak, 19. novembra dočekati i Rusiju, trenutno drugoplasirani tim u grupi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Orlići igraju za nastavak sna i brata Nikole Čumića

Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2019, 12:36

Samo maksimalan učinak u novembarskim testovima protiv Estonije (večeras, 19 časova, TV Arena Sport) i Rusije ostavlja nadu mladoj reprezentaciji Srbije da može da se domogne Prvenstva Evrope. Prostora za kikseve više nema, pa će izabranici Ilije Stolice večeras morati da pobede pritisak, a zatim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.