Orlići furiozno do treće pobede

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" furiozno do treće pobede

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu u prvoj fazi Evropskog prvenstva, trijumfom nad Švedskom (75:49).

Izabranici selektora Dejana Mijatovića su održali prvu poziciju u grupi B, a najzapaženiji u duelu sa Švedskom bili su Nikola Rebić (18p, 5sk) i Marko Tejić (11p, 11sk).

Takođe, sjajnu partiju pružio je Ognjen Jaramaz sa 15 poena, dok je trenutno najefikasniji akter kompletnog turnira, Nikola Janković bio na korak od dabl-dabl >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učinka (11p, 9sk).

“Orlići“ su dobro otvorili utakmicu, prvu deonicu završili sa viškom od sedam poena, međutim Švedska je uspela da do poluvremena zaostatak smanji na četiri.

Ipak, do potpunog preokreta nije došlo, sjajnom odbranom u drugih 20 minuta meča Srbija je dozvolila protivniku da ubaci svega 19 poena, a, primera radi, samo u poslednjoj četvrtini je upisala 27 poena.

Do kraja prve faze takmičenjima, pred reprezentativcima Srbije je još duel sa Nemačkom, koji je na programu u subotu od 20.15.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.