Odigrano 6/8 mečeva nokaut faze EP – čeka se još srpsko četvrtfinale

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 23:23

Odigrano 6/8 mečeva nokaut faze EP – čeka se još srpsko četvrtfinale

Na Evropskom prvenstvu za odbojkašice poznato je šest reprezentacija učesnica četvrtfinala, a čeka se da u ponedeljak to potvrdi u ponedeljak.

U nedelju uveče gledali smo maraton od pet setova u kom je selekcija Bugarske posle velikog preokreta i minusa od 0:2 došla na kraju do trijumfa rezultatom 3:2 (16:25, 17:25, 25:19, 25:20, 15:9).

Bugarke su tako opravdale ulogu favorita, ali mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teže nego što su očekivale, pošto su bile na rubu eliminacije.

One će u borbi za polufinale igrati protiv Holanđanki, koje su u svom meču ubedljivo nadigrale Švajcarsku sa 3:0.

Preostale četvrtfinalne parove činiće Italija – Francuska i Turska – Poljska, a poslednji će biti poznat u ponedeljak uveče.

Tada će, najpre od 17.00, Srbija igrati protiv Švedske i biti apsolutni favorit, a potom će na terenu dvorane u Briselu biti Čehinje i Ukrajinke.

To je, dakle, put Srbije do završnice Evropskog prvenstva u kom će imati najviše ambicije, posebno jer se očekuje da se od povrede oporavi najbolji korektor sveta Tijana Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.