Odbojkaši lako protiv Finske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši lako protiv Finske

U drugom kolu D grupe šampionata Evrope, muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je danas drugu pobedu, pošto je u Busto Arsiziju savladala selekciju Finske sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:21).

Za razliku od jučerašnjeg duela protiv Slovačke, kada je dosta toga škripalo u igri našeg tima, danas su svi segmenti funkcionisali neuporedivo bolje, a rezultat je bila ubedljiva i laka pobeda.

Prijem servisa bio je veoma dobar i u tri seta su naši odbojkaši napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo četiri greške u tom segmentu, a uz dobar blok, sa osam zaustavljenih napada protivnika na mreži, i standardno efikasan napad, nije bilo bojazni za ishod susreta.

Jedini što će u narednim, dosta težim mečevima, morati da se ispravi je servis. Iako je osvojeno šest poena asovima, bilo je 11 servis grešaka, što bi već sutra u duelu protiv Rusije bilo isuviše i moglo bi skupo da nas košta.

Najvažnije je, ipak, da danas nije bilo većih oscijalicija u igri koje bi, kao protiv Slovaka, omogućavale protivniku da osvaja poene u serijama.

Ovom pobedom, reprezentacija Srbije je ispunila prvi cilj, jer je obezbedila plasman u osminu finala, a sutra će protiv Rusije igrati za prvo mesto u grupi, koje obezbeđuje direktan plasman u četvrtfinale.

Srbija: N. Kovačević, U. Kovačević 6, Petrić, Stanković, Ivović 12, Jovović 4, Atanasijević 15, Starović, Brđović, Majstorović, Podrašćanin 7, Rosić, Lisinac 9, Okolić.

Greške protivnika: 22 poena.

Finska: Juntura, Tervaporti 2, Kerminen, Siltala 3, Sepanen 4, Sirila 1, Sivula 4, Sinkonen 2, Kunari 3, Oivanen, Sumov 3, Ojansivu 10, Lehtonen 4, Hivarinen.

Greške protivnika: 19 poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši sigurni protiv Finske

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2015

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u drugom kolu Evropskog prvenstva u Italiji selekciju Finske sa 3:0, po setovima 25:19, 25:15, 25:21...Srbiji je ovo druga pobeda, nakon što je u prvom kolu savladala Slovačku sa 3:2...Kasnije danas igraju branilac titule Rusija i Slovačka...Srbija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

EP: Odbojkaši lako sa Fincima

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2015

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je ekipu Finske sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:21) u drugoj utakmici D grupe Evropskog prvenstva...Ekipa Nikole Grbiće je odlično igrala na današnjoj utakmici protiv Finaca i bez većih problema je upisala nove bodove...U prvom setu su Finci pružali jači otpor,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.