Od rukometaša svi očekuju igru za medalju

Izvor: Glas javnosti, 05.Jan.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od rukometaša svi očekuju igru za medalju

STARA PAZOVA - Rukometni reprezentativac Srbije Momir Ilić izjavio je da svi očekuju od ekipe da na Evropskom prvenstvu "igra za medalju" i da ne treba bežati od takve odgovornosti.

Reprezentacija Srbije počela je 1. januara u Staroj Pazovi završni deo priprema za Evropsko prvenstvo. "Moja forma je ove sezone na zavidnom nivou. Svestan sam svega, svestan sam da moram da budem lider na terenu. To mi ne pravi nekakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pritisak", rekao je Ilić.

Srbija će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Grupi A igrati 15. januara sa Poljskom. Mnogo puta je ponovljeno da će od tog meča, zavisiti nastavak takmičenja.

"Šta znači to odlučujuća utakmica? Mi imamo protivnike u grupi i to su Poljaci, Danci i Slovaci. Ne mora da znači da je posle, ne daj Bože nekog neuspeha, za nas prvenstvo završeno. Naravno, sa pobedom bi dobili na samopouzdanju", rekao je Ilić.

On je dodao da ekipa mora da bude maksimalno koncentrisana, jer ima problem sa padom koncentracije i oscilacijama, jer je posle jedne dobro odigrane utakmice naredna kritična.

"Nije realno govoriti o vrednosti srpske reprezentacije. Mi imamo problem. Možemo da pobedimo velike ekipe, a s druge strane možemo da izgubimo od slabijih protivnika. Moramo da imamo što manje oscilacija da bismo dobili na jakom kolektivu", rekao je Ilić.

Jedan od najboljih rukometaša Srbije istakao je da će se vrednost pokazati na Evropskom prvenstvu.

"Ekipa ima svoj kvalitet i uz pomoć publike mislim da treba razmišljati o nekoj medalji. Konkurenata ima puno, to su Francuska, Španija, Hrvatska, Danska. Mi sa tom Hrvatskom možemo da se nosimo.

Ne plaše me utakmice sa favoritima. Mi ako uđemo u euforiju, dođemo do borbe za medalju, ja sam siguran da ćemo pokazati inat i karakter", rekao je Ilić.

On je dodao da se plaši "slabih utakmica", ako takve uopšte postoje na Evropskom prvenstvu. "Ne treba nikoga potcenjivati. Ne treba govoriti ni o jednoj reprezentaciji na EP da je slaba, već da u svaki meč uđemo maksimalno motivisano", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima naredno takmičenje biće veliki izazov i svi očekuju od reprezentacije da igra "za medalju". "Ne treba bežati od odgovornosti", zaključio je Ilić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.