Obradović će da pobesni: Olimpijakos prebio Fener u produžetku! Printezis uhvatio sve

Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović će da pobesni: Olimpijakos prebio Fener u produžetku! Printezis uhvatio sve

Drugi uzastopni poraz tima iz Istanbula - 90:83

Možemo samo da pretpostavimo kakva će biti reakcija najboljeg evropskog trenera u istoriji Željka Obradovića. Fener je tokom prošlog vikenda izgubio veliki derbi turskog prvenstva protiv Darušafake, a sada je dom iz azijskog dela Istanbula poharao Olimpijakos posle produžetaka - 90:83

Fener je bio prebijen spartanskom odbranom, Fener je bio inferioran u skoku. Fener u produžecima nije imao rešenje za Jorgosa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Printezisa koji se osećao toliko komforno pod košem domaćina da je pokupio silne ofanzivne skokove i odveo Olimpijakos u bezbednu zonu.

Kada se podvuče crta više nego zaslužen trijumf grčkog velikana. Olimpijakos je imao bolji šut, više skokova i koncentracije u odsudnim momentima. Fener je uspeo jednom da preživi, pošto je ekipa Željka Obradovića stigla minus 11 i obezbedila produžetak. Tu je bio kraj.

Niko posle prvog poluvremena.nije mogao da pretpostavi da će Olimpijakos izvući živu glavu iz Fenerovog doma. Domaćin je na velikom odmoru imao deset poena viška (40:30), ali je onda uleteo u mašinu Brajana Robertsa. Amerikanac je bio nezaustavljiv u trećoj četvrtini, nanizao 12 poena u tom periodu (ukupno 21). Što nije pošlo za rukom Brajanu jeste centrima Olimpijakosa koji su u skupljali otpatke i posle ofanzivnih skokova dolazili do lakih poena.

Porozno je u trećoj četvrtini izgledala odbrana Fenera. Domaćin je primio 27 poena. Ponestalo je inventivnosti u napadu, pošto se Fener previše oslanjao na sposobnosti Džejmsa Nanelija. Ameriknac jeste postigao 22 poena, ali su ostali Obradovićevi aduti bili pod ključem. Uostalom Datome je ubacio samo osam, Meli je stao na 11.

Međutim i pored toga Fener je uspeo da digne glavu. Trojke Nanelija, zatim defanzivni specijali Željka Obradovića i pogođena slobodna bacanja Jana Veselog osam sekundi pre kraja doveli su meč u egal (75:75).

U produžetku nije bilo rešenja za Jorgosa Printezisa. Iskusni krilni centar je meč završio sa 18 poena i sedam skokova, ali je u odsudnim momentima bio hladnkrvan.

Marko Gudurić je na parketu proveo nešto više od 14 minuta i postigao četiri poena. Na drugoj strani Milutinov je ubacio deset poena i skupio pet skokova.

EVROLIGA - 7. KOLO:

Utorak

Makabi - Efes 72:92

/Džekson 20 - Mekolum 31, Štimac 15p, 13sk/

Panatinaikos - Himki 93:65

/Denmon 24 - Šved 17/

Baskonija - Real Madrid 105:75

/Bobua 15 - Dončić 18/

Unikaha - Žalgiris 83:85

/Mekalum 19 - Pangos 21/

Sreda

Fenerbahče - Olimpijakos 83:90

/Naneli 22 - Brajan 21/

Crvena zvezda - CSKA 59:85

/Ročesti 15 - De Kolo 16/

20.00: (2,30) Bamberg (14,50) Barselona (1,70)

20.45: (1,25) Valensija (17,00) Armani (4,40)


*** kvote su podložne promenama
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.