Obradović: Čekaju nas veliki rivali

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Čekaju nas veliki rivali

Selektor srpskih rukometašica žali što u drugu fazu nisu preneta maksimalna četiri boda.

Pobeda nad Danskom (30:25) na kraju prve faze Evropskog prvenstva za rukometašice oduševila je navijače u Srbiji. Odjednom je probuđena nada u visok plasman, čini se ne bez osnova.

Ipak, selektor Ljubomir Obradović ističe da neće biti lako u narednim utakmicama, tojest, biće najteže moguće, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će rivali "orlicama" u novoj grupi biti vrhunske ekipe - Rusija, Francuska i Crna Gora.

"Čekaju nas olimpijski šampion, svetski šampion i Crna Gora. Ostaje žal zbog poraza od Švedske, jer je plan bio da iz prve faze prenesemo četiri boda i jurimo polufinale", kaže Obradović.

"Na toj utakmici je zatajila realizacija. Primili smo malo golova, ali smo dali jedan manje. Protiv Danske smo morali da pobedimo, kontrolisali smo rezultat i slavili".

Upitan da li je to bilo najbolje izdanje nacionalnog tima pod njegovim vođstvom, odgovorio je da nije siguran.

"Bio sam jako zadovoljan i mečevima protiv Holandije i Koreje na Svetskom prvenstvu prošle godine... Prekratko smo zajedno da bismo napravili velike stvari. Pokušavamo, ali znate i sami kakav je klupski kalendar. Svako okupljanje iskoristimo da dodamo neku stvar. Usavršavamo odbranu, koja je jako nezgodna za protivnike".

Srpske rukometašice imaće slobodno sve do subote, kada od 18 časova igraju sa Ruskinjama. Od tada su utakmice svakog drugog dana.

"Između Švedske i Danske nismo trenirali. Više radimo na analizi, čuvamo svežinu igračica i protiv Danske se pokazalo da je to bio dobar metod", ocenio je Obradović.

Na tabeli novoformirane grupe vodi Rusija sa četiri boda, dok Srbija, Francuska, Švedska i Danska imaju po dva. Na nuli je jedino Crna Gora.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.