ORLIĆI: Sužen krug potencijalnih rivala

Izvor: Mondo, 03.Feb.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ORLIĆI": Sužen krug potencijalnih rivala

Mlada reprezentacija Srbije svrstana u drugi "šešir" pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. Žreb u četvrtak u 9 časova.

Foto: MN Press - arhiva

Reprezentacija Srbije za igrače do 21 godine u četvrtak (9.00) u Nionu dobiće rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017, koje će biti održano u Poljskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Po novom sistemu, na završnom turniru učestvovaće 12 umesto dosadašnjih osam selekcija.

"Orlići" su uoči žreba kvalifikacionih grupa svrstani u drugi "šešir", u kojem su još Rusija, Švajcarska, Švedska, Izrael, Ukrajina, Slovačka, Rumunija i Belgija.

U prvom "šeširu", od ukupno šest, nalaze se nosioci grupa, a to su Španija, Engleska, Italija, Nemačka, Francuska, Češka, Portugalija, Holandija i Danska.

U kvalifikacijama učestvuju 52 reprezentacije, koje će formirati devet grupa - sedam sa po šest timova i dve sa po pet. Plasman na završni turnir direktno će izboriti devet prvoplasiranih ekipa (uz domaćina Poljsku), dok će četiri najbolje drugoplasirane igrati u baražu.

Pravo igranja u ovim kvalifikacijama imaju igrači rođeni 1994. godine i mlađi. Mečevi će početi u martu, s tim da će se Srbija naknadno uključiti zbog učešća na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za mlade u Češkoj, kao i nastupa reprezentacije igrača do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Prvi šešir: Španija, Engleska, Italija, Nemačka, Francuska, Češka, Portugalija, Holandija, Danska.

Drugi šešir: Srbija, Rusija, Švajcarska, Švedska, Izrael, Ukrajina, Slovačka, Rumunija i Belgija

Treći šešir: Turska, Slovenija, Austrija, Grčka, Škotska, Hrvatska, Norveška, Jermenija, Crna Gora.

Četvrti šešir: Finska, Vels, Mađarska, Island, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Moldavija, Republika Irska, Belorusija.

Peti šešir: Bugarska, Kipar, Makedonija, Litvanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Albanija, Letonija, Estonija.

Šesti šešir: Farska Ostrva, Severna Irska, Luksemburg, Malta, San Marino, Andora, Lihtenštajn.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.