Novosadske rukometašice četvrte u Evropi, a nemaju para ni za dresove (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadske rukometašice četvrte u Evropi, a nemaju para ni za dresove (AUDIO)

Članice novosadskog kluba u rukometu na pesku "Tuareg" ostvarile su podvig plasmanom na klupsko Evropsko prvenstvo, koje će krajem maja biti održano u rumunskom gradu Baja Mare. Naše rukometašice su uprkos skromnim uslovima za rad četvrte u Evropi, a za odlazak na najveću evropsku smotru neophodna im je novčana podrška, o čemu svedoči članica "Tuarega" Jovana Ćazić.

"Sezona za nama bila je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naporna uz brojne teške i stresne utakmice, ali smo uspele da se izborimo sa svim pritiscima, pa sada jedva čekamo da počne završni Masters u Rumuniji", kaže Jovana i ističe da je osnova uspeha bio dobar plan učešća na različitim turnirima.

"Tuareg" je najuspešniji klub u rukometu na pesku u našoj zemlji, a na evropskoj rang-listi je četrvrti, ali kada je reč o uslovima za rad i statusu koji taj sport kod nas ima, Novosađanke veoma zaostaju za svojim evropskim rivalkama.

"Članovi našeg kluba sami brinu o uslovima za rad, s obzirom na to da na gradsku plažu "Štrand", gde treniramo, sami donosimo svoju opremu, a Gradski rukometni savez nam pomaže u pogledu golova i mreže", kaže Jovana i dodaje da je razumljivo da klubovi u Evropi imaju bolje uslove, ali i da je njena ekipa svojim uspehom zaslužila minimalne uslove za treniranje i putovanja na takmičenja.

"Veoma teško nalazimo sponzore, a jedinu podršku imamo u vidu Udruženja građana koje nam mnogo pomaže, ali pokriva tek trećinu naših troškova", objašnjava Jovana i dodaje da su igračice kluba studentkinje koje ne mogu da pokriju razliku, te stoga na društvenim mrežama pokušavaju da popularizuju taj sport i na taj način nađu sponzore.

"Mnogo bi nam značila svaka pomoć, bar oko opreme, jer Evropska federacija postavlja uslove za učešće na turnirima, a jedan od njih je da svaka ekipa ima 4 garniture dresova", objašnjava Jovana i dodaje da se nada da će taj problem biti rešen, te da će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu krajem maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.