Novicki protiv Srbije na Eurobasketu

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki protiv Srbije na Eurobasketu

Najbolji nemački košarkaš i član Dalasa Dirk Novicki potvrdio je danas da će igrati za nacionalnu selekciju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Sezonu u NBA završio sam ranije, zbog čega imam mogućnost da igram na EP. Imam idealnu priliku da se oprostim od reprezentacije na domaćem terenu i pred fantastičnom publikom. Pokušaćemo da ostvarimo uspeh", rekao je Novicki. Novicki je ove sezone u NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ligi prosečno beležio 17,3 poena, 5,9 skokova i 1,9 asistencija.

Krilni košarkaš Maveriksa poslednji put reprezentaciju Nemačke predvodio je na prvenstvu Evrope u Litvaniji 2011. godine, a bio je član tima koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu (2002) i srebro na EP u Beogradu (2005), kada je proglašen za najboljeg igrača.

Nemačka je jedan od organizatora Eurobasketa, a u B grupi u Berlinu igraće sa Španijom, Turskom, Italijom, Islandom i Srbijom.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.