Nosio rukavice u bojama srpske zastave, zatvorili mu vrata reprezentacije Crne Gore

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 12:18

Nosio rukavice u bojama srpske zastave, zatvorili mu vrata reprezentacije Crne Gore

Golman Vojvodine Lazar Carević našao se u neprilici zbog rukavica koje nosi, a koje su u bojama zastave Srbije.

Zbog istih se našao u neprilici nakon kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo protiv Srbije, a navodno mu je i pomoćni trener selektora Srđan Kljajević poručio da se pozivu ne odaziva ako namerava da brani u tim rukavicama, kao i da ide i brani za Srbiju.

Carević ga je poslušao i nije se pojavio na okupljanju reprezentacije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Na prošlom okupljanju, na utakmici sa Bugarskom, nosio sam iste rukavice kao na meču sa Srbijom - one tada nisu bile upitne. Što se tiče samih rukavica, taj model koristim godinama i moji sponzori, kako izađe koji model u novoj boji, mi iste šalju. Uostalom iste nose i Mark ter Štegen i Emilijano Martines", rekao je Carević u razgovoru za "Vijesti".

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović je novinarima na konferenciji poručio da pitaju Carevića zašto nije došao.

"Licemerno je da selektor Radulović mene poziva da objasnim zašto nisam došao, nakon intenzivnog razgovora koji je trajao skoro mesec dana. Za razliku od njega, ja smem reći istinu. Prilikom našeg razgovora, pre 20 dana je znao da neću doci, a tada smo se dogovorili i da preskočim ovo okupljanje", dodaje čuvar mreže "lala".

Da stvar bude gora, sinu istog tog Srđana Kljajevića je poklonio identične rukavice.

"Dan nakon incidenta obavio sam telefonski razgovor sa gospodinom Kljajevićem kojem sam pri dolasku u reprezentaciju poklonio iste rukavice da odnese njegovom sinu, tada te rukavice nisu bile srpske. U razgovoru je on, kao pomoćni trener, rekao da ako mislim da nosim te rukavice ne treba da dolazim da branim za Crnu Goru, što sam ja trenutno i uradio", nastavlja Carević i dodaje da Radulović navodno nije znao za ponašanje svog pomoćnika.

"On je mene zvao i preneo sam mu ponašanje Kljajevića na šta je on bio šokiran i rekao je da će videti o čemu se radi. U nastavku razgovora sam mu saopštio da sam očekivao barem neku reakciju na terenu njega ili saigrača, na šta mi je on odgovorio da to nije čuo, nego da su mu posle preneli i da, ako se to stvarno desilo, da je to prvi put u istoriji i da je to sramota. Ja sam mu odgovorio da se to desilo, prošlo je i iza mene je. Pošto je njegov zamenik spreman dan nakon incidenta da mi kaže da ne dolazim da branim ako ću braniti u tim rukavicama i da idem da branim za Srbiju, smatram da taj stručni štab nema osnovno poštovanje prema svom igraču."

Carević je povređen jer zna da nikada nije bio upitan njegov odziv Crnoj Gori.

"Kada sam mogao da biram, odabrao sam da branim za moju državu Crnu Goru, odakle potiče moja srpska krv. Odazvao sam se svakom pozivu od pionirske do A selekcije, čak par puta i povređen. Prilikom okupljanja doživeo sam i povredu što me dosta usporilo u napredovanju u Barseloni, a pritom niko iz Saveza me nije kontaktirao da vidi kako teče moj oporavak. Ja sam se i dalje rado odazivao pozivima za reprezentaciju", ističe Carević.

Povratak u reprezentaciju još nije na stolu.

"Meni ostaje da se posvetim sebi, pripremama za sledeću sezonu kako bih branio boje svoga kluba Vojvodine i nadam se da ću u nekom narednom periodu doći u priliku da uz neke bolje ljude opet igram fudbal za svoju državu Crnu Goru. Do tada, reprezentaciji želim da ostvari sve uspehe koje sam želeo da ostvarim sa njom", zaključio je crnogorski čuvar mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.